Slovenija
5359 ogledov

Furs bo izvedel izredna vračila denarja, povprečno po 153 evrov

Denar, evri, štetje denarja Boštjan Tacol
Vrnjeno akontacijo dohodnine in prispevke za socialno varnost bo prejelo 72.222 delavcev, povprečni znesek vračila bo 153 evrov. Skupaj bo finančna uprava delavcem vrnila 11 milijonov evrov.

Vračilo bodo prejeli tudi delodajalci, ki so od regresov izplačali prispevke za socialno varnost. Teh je 83, prejeli pa bodo 194 tisoč evrov. Nakazilo bo izvedeno konec julija.

Gre za vračila dohodnine in prispevkov, ki so bili plačani od regresov, ki so bili izplačani pred 4. majem. Takrat sta stopili v veljavo noveli zakona o dohodnini in pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki sta regres oprostili teh dajatev, veljali pa sta tudi za nazaj.

"Če je bil regres izplačan pred omenjenim datumom, se je ne glede na višino prejemka obračunala akontacija dohodnine, nad višino 70 % povprečne plače pa tudi prispevki za socialno varnost," pojasnjujejo na finančni upravi.

Zakon je določil tudi postopek vračila, tako da mora Furs do konca mesece izdati odločbe o vračilu akontacije dohodnine in morebitnih prispevkov za socialno varnost. "Odločbe bodo zavezanci prejeli dober teden dni pred iztekom omenjenega roka. Furs mora vračila izvesti v roku 30 dni od vročitve odločb, kar pomeni, da bodo nakazila vračil zavezancem izvedena v zadnjih dneh julija in to na njihov zadnji odprti TRR," so pojasnili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Elizabeth_Heinicke
    Elizabeth_Heinicke 10:57 22.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • Avatar Faddianna
    Faddianna 01:39 22.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Sorodne novice