Slovenija
82610 ogledov

Devet voznikov ponoči ostalo brez vozila

Policija nadzor kontrola Profimedia
V jutranjih poročilih Policije je moč prebirati o številnih zaseženih avtomobilih na slovenskih cestah. Tudi zadnja noč je bila pestra.

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 144 prometnih nesreč, od tega devet nesreč z lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 65 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 39-krat posredovali na javnih krajih in 26-krat v zasebnih prostorih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli devet vozil.

Urška Klakočar Zupančič Magazin Foto: Takšna carja sta varnostnika Urške Klakočar Zupančič

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, osem vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, pet primerov nasilja v družini, štiri povzročitve telesnih poškodb, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, eno ponarejanje listin, en rop, ena drzna tatvina, eno ponarejanje denarja in ena grožnja.

V jutranjih poročilih Policije je moč prebirati o številnih zaseženih avtomobilih na slovenskih cestah. Koliko motornih vozil pa dejansko zasežejo slovenski policisti? V letu 2021 so jih kar 3.340, v obdobju od 1. januarja do 21. avgusta lani pa 1990. Največ zaseženih vozil je bilo na območju Policijske uprave Ljubljana, najmanj pa na območju PU Nova Gorica.

Vlak Slovenskih železnic Slovenija Nova nesreča na železniških tirih. Vlak trčil v 38-letnika.

Začasni odvzem vozila s strani policije je možen na podlagi določb Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), ki določa, da lahko policist zaseže vozilo, s katerim je bil kršitelj zaloten pri storitvi hujšega prekrška, in so za to izpolnjeni pogoji.
 

Komentarjev 12
  • Toma 17:01 28.januar 2023.

    Zgleda, da sem bil včeraj prehiter;-)

  • Milan Dukic 15:34 28.januar 2023.

    Pa razne Ajde in ostali to je fašizem ki ga ni pa Tito je bil doktrina demokracije za vse to

  • lojs 13:40 28.januar 2023.

    komu pri nas kaj zaleže, nobena kazen, samo še štrik za goltanc ... sicer je pa zadnje čase res veliko zaseženih vozil ... a gre to res vse v promet in komu?