Slovenija
5885 ogledov

Direktor: "Prosil sem vse novinarje, a pristala je le ena"

Jadranka Rebernik Saša Despot
Znano, kdo bo nadomestil Manico Janežič Amrožič.

"V. d. urednice informativnega programa Manica Janežič Ambrožič me je pred štirinajstimi dnevi obvestila, da se zaradi zdravstvenih težav želi čim prej umakniti z mesta urednice informativnega programa," je sporočil v. d. direktorja TV Slovenija. Kot je znano, je Manica Janežič Ambrožič odstopila po objavi osnutka programsko produkcijskega načrta za leto 2022. Načrt, ki predvideva krajšanja, ukinjanje in premikanje informativnih oddaj, so svetniki včeraj tudi sprejeli.

Kot pravi Areh, je Ambrožičevo prosil, da opravlja svoje naloge do konca mandata in pripravi načrt predvolilnih oddaj, vendar je to zavrnila. 

Areh: Nisem imel izbire

Kot je pojasnil Areh, je po tem funkcijo odgovornega urednika oziroma urednice ponudil vsem zaposlenim novinarjem v informativnem programu, odzvala pa se je le urednica tretjega programa TV Slovenija, Jadranka Rebernik, ki bo tako že danes imenovana za v. d. urednice informativnega programa. "Glede na to, da se je na poziv vsem zaposlenim javila le gospa Rebernik, pri kandidatih nisem imel izbire. Jadranka Rebernik je bila del najožje ekipe Manice Janežič Ambrožič, ki jo je tudi imenovala za urednico. Glede na to, da jo je osebno nagovarjala, da se prijavi, predvidevam, da ima njeno zaupanje," meni Areh. 

Rebernikova je bila s položaja že enkrat razrešena

Jadranka Rebernik je že bila urednica informativnega programa, a je bila leta 2018 s položaja razrešena. Razrešitev je predlagala takratna direktorica televizije Ljerka Bizilj, tedanji generalni direktor Igor Kadunc pa zamenjavo Rebernikove skušal doseči že prej, saj se po njegovem ni ustrezno odzvala ob prispevku Igorja Pirkoviča o hrvaškem proustaškem pevcu Thompsonu, ki ga je pripravil Igor Pirkovič. 

Komentarjev 11
  • Dusan12 15:39 30.november 2021.

    Manica ima kar naenkrat zdravstvene težave, pička pokvarjena, dovolj sta z možem nakradla, pa jo peče glava kam z miljoni. Na Havaje, Florido, kam, na sonce. Ne na sestradane Sešele, Mavricius, Šri Lanko, Madagaskar, Maldive, kamor v glavnem hodi naša ...prikaži veča estrada in mali bogatuni, a ne levičarji, Amerika, to, je taprava destinacija za taprave barabe. Mogoče Copacabana k našemu Mirku na zajtrk…..

  • Sharon_McHugh 15:35 30.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • marko345 15:02 30.november 2021.

    Ko bo programski svet sestavljen tako, da v njem ne bo več strankarskih ljudi, da bodo tam sedeli izobraženi ljudje, ki bodo zastopali interese gledalcev in ne političnih strank, potem bo to javni Rtv, ki to še nikoli ni bil, ...prikaži več ne v prejšnjem režimu, ne v sefanji kvazi demoktaciji, ki to ni.