Slovenija
18717 ogledov

Drama v celjski bolnišnici: Počutila se je slabo, čez nekaj dni je zbolela

bolnišnica Celje Facebook
V Splošni bolnišnici Celje so za STA potrdili, da je 27. julija pri njih delala zdravstvena delavka, ki je naslednji dan sporočila, da se počuti slabo in da je zbolela, pri tem pa ni pozabila navesti, da je bila v stiku s svojo mamo, ki ima covid-19. Čez nekaj dni so okužbo potrdili tudi pri tej delavki, ki je bila zaposlena v bolnišnici en dan.

Na isti dan dala odpoved zaposlitve

Omenjena delavka je isti dan, ko je bolnišnico obvestila o svojem slabem počutju, tudi dala odpoved zaposlitve, so za STA navedli v bolnišnici. Na odvzem brisa je šla 31. julija, ta pa je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom. O tem je tudi obvestila bolnišnico.

V bolnišnici navajajo, da so takoj reagirali po ustaljenem protokolu, opravili so epidemiološko analizo, na osnovi katere je pet zaposlenih šlo v samoizolacijo in na odvzem brisa. Testi so bili negativni, prav tako so brise ponovili v sredo in so bili ponovno negativni. V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so o stiku z okuženo sodelavko pisno obvestili 75 bolnikov in jim priložili navodila z samoopazovanje.

Na vprašanje, ali v bolnišnici nameravajo prijaviti omenjeno zdravstveno delavko, niso odgovorili, so pa pojasnili, da ni več zaposlena pri njih.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar strauski
    strauski 18:09 07.avgust 2020.

    poklicat nato in jim dat koordinate objekta in ga zravnat ,to bo najboljš

  • Avatar Gallisenna
    Gallisenna 01:05 07.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice