Slovenija
49798 ogledov

Drama v DeSUS: Izključili bi ga iz stranke in mu odvzeli poslanski položaj

Karel Erjavec Saša Despot
"Za Janšo sem že povedal, da se ne vidim več v njegovi vladi. V teh devetih mesecih so lahko tudi državljani videli, zakaj nočem biti več v njegovi vladi," je odločen predsednik stranke DeSUS.

Po sestanku predstavnikov opozicijskih strank, ki so se povezale v t. i. koalicijo ustavnega loka (KUL), predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca ter vodje poslanske skupine DeSUS Franca Jurše so očitno dosegli delni skupni dogovor. "Pogovarjali smo se o položaju stranke v trenutni koaliciji, pogovor je bil vsebinsko zelo močan in sem z njim zadovoljen," je v izjavi za medije poudaril Erjavec.

Napovedal je, da bodo sklicali izvršni odbor in svet stranke ter razpravljali o položaju stranke v trenutni koaliciji. "Obravnavali bomo tudi pobudo za izključitev Roberta Polnarja, dobili smo pobudo občinskega odbora, katerega član je - zaradi neprimernih izjav in žaljivega nastopa do stranke. Ko bo izključen, ne bo več član poslanske skupine," je dejal Erjavec.

Robert Polnar Slovenija Polnar o "teatru absurda", v katerem ima glavno vlogo Erjavec

Članstvo stranke po njegovih besedah najbolj motijo ideološke teme, napadi na medije, približevanje ne jedrni EU, temveč Madržarski in Poljski. Kar se tiče koalicijske pogodbe in uresničevanja programa, pa posebnih pripomb ni, je dodal Erjavec. A trenutna vlada se je po njegovih besedah "izpela, nima rešitev glede epidemije".

"A če bo padla odločitev za neko drugo koalicijo, recimo KUL, bomo na enaki ravni uresničevali program," je obljubil. 

Kdo naj bi bil mandatar morebitne nove koalicije, se v strankah še niso dogovorili. Erjavec je spomnil, da pomembno vlogo pri dogovorih igra tudi stranka SMC, s katero so v stranki DeSUS sklenili, da se bodo povezali.

Marjan Šarec Slovenija Šarec razkril, koga bodo podprli za mandatarja

"Kar se tiče sestankov s poslansko skupino: to je proces, dialog, članstvo tudi razume, da mora znotraj stranke teči demokratični dialog. Bomo videli, kam nas bodo vsi pogovori pripeljali, tudi s SMC."

Karl Erjavec

O tem, ali je zaupanje vanj obnovljeno, je Erjavec dejal, da je v slovenski politiki že 15 let, v tem času pa da je ugotovil, da je politika vedno kompromis možnega. "Ni prostora za zamere. Z Gantarjem sva se tudi na neki točki razšla, zdaj sva se pogovorila in si zaupava, tako je tudi z ostalimi akterji v politiki. Za Janšo sem pa že povedal, da se ne vidim več v njegovi vladi. V teh devetih mesecih so lahko tudi državljani videli, zakaj nočem biti več v njegovi vladi," je odločen. "Prepričan sem, da bosta tudi svet in izvršni odbor sledila mojim razmišljanjem," je dodal. Tudi za poslansko skupino ga ne skrbi, saj da so "v javnosti večkrat povedali, da bodo spoštovali tisto, kar bodo organi stranke sprejeli"

Karl Erjavec Slovenija Erjavec. Karl Erjavec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 68
  • sandi76 09:46 16.december 2020.

    Sem že upal, da so izključili Erjavca ! Škoda !

  • Friderik1950 08:45 16.december 2020.

    Janša je premalo pazil na Aleksandro, da skupaj ne naredita kake neumnosti, na katere so prežali politični mrhovinarji. Sedaj je malo pozno, čeprav obvladuje Sovo, vojsko in policijo, se bo s težavo 'znebil ' Korla, ali pa, kaj pa vem? ...prikaži več? Vsekakor so njegove politične veščine na preizkušnji.

  • Avatar pantani
    pantani 07:35 16.december 2020.

    Korl, spel se že 1x!!!