Slovenija
22 ogledov

"Države si ne predstavljamo v obliki tisočih zakonov"

Janša je prepričan v zmago svoje stranke. Žurnal24 main
"Ta država je še premalo domovina," je na proslavi ob dnevu državnosti v Dravogradu dejal Janez Janša in dodal, da je to povezano tudi z nezadovoljstvom v današnjem času.

"Ko je bila naša država napadena, smo branili domovino. Domovina pa je nekaj več od države in si jo vsak predstavlja po svoje. Vendar si je nihče ne predstavlja v obliki tisočih zakonov ali predpisov ali s tem, čemur se zdaj z vse bolj prevladujočo frazo reče pravna država," je danes v Dravogradu dejal prvak SDS Janez Janša.

Dodal je, da si vsak domovino predstavlja kot prostor pravičnosti, in ocenil, da je to najbrž v 20 letih največja zamujena priložnost za Slovenijo. "Kajti ta država, ki smo jo takrat razglasili, pridobili in tudi ubranili s krvjo in znotraj tega je Koroška plačala praktično največji krvni davek med vsemi pokrajinami v Sloveniji , ta država je še premalo domovina. Žal," je dejal. Opozoril je še, da tistih vrednot, ki so omogočile, da je Slovenija sploh nastala, v teh 20 letih nismo v Sloveniji niti vedno živeli niti jih vedno potiskali v ospredje.

V dravograjskem dvorcu Bukovje, ki je v preteklosti služil kot vojaška baza takratne JLA, kasneje pa tudi Slovenske vojske, so ob tej priložnosti odprli razstavo o bojih na Koroškem leta 1991.

Komentarjev 4
  • BenX 07:02 26.junij 2011.

    nisem neki janšev privrženec ampak je dejansko bil še najboljši in edini pošten do državljanov. njegova vlada je funkcionirala homogeno in konstruktivno.

  • smito23 23:31 25.junij 2011.

    Janez Ivan Janša je krč pljuč Slovenije!Recimo NE janšizmu!

  • zerorez 22:27 25.junij 2011.

    Ti kar laži komu drugemu, smo imeli že Janšo na oblasti in ni uvajal nobenih križev, je pa za nas državljane uvedel veliko koristnih stvari, od nižjih davkov, vrtec za drugega otroka zastojn, vinjete, ukinil nalepke na avtih, ... tako ...prikaži več da ga bom z največjim veseljem spet volil.