Slovenija
17 ogledov

Državni HEP deli dodatke v Todorićevih bonih

Todorić je 2009 nekaj slovenskih novinarjev nad delom imperija popeljal s heliko Žurnal24 main
Hrvaški državni elektrodistributer Hrvatska elektroprivreda (HEP), sicer v pristojnosti ministrstva za gospodarstvo pod vodstvom Radimirja Čačića, že leta zaposlenim deli velikonočni dodatek v obliki bonov hrvaškega trgovca Konzuma.

Tudi letos so zaposleni v HEP dobili 400 kun (dobrih 52 evrov) v obliki "denarja Ivice Todorića", piše hrvaški portal index.hr.

Novinarje omenjenega portala je zanimalo, kako se državni HEP sploh prišel do Konzuma oz. kako so e odločili za Todorićevo podjetje.

"Merila za izbor trgovskega podjetja je bila dostopnost prodajnega mesta na vseh področjih Hrvaške, da bi imeli vsi zaposleni v HEP enake pogoje za uporabo bonov," so pojasnili v HEP.

Namreč, v nekaterih delih Like npr. ni trgovine Plodina, zato bi morali delavci precej daleč da bi izkoristili dodatek.

Dobil milijonsko pogodbo

V HEP niso želeli razkriti, koliko so plačali Konzumu za bone, katerih vrednost znaša približno 5,5 milijona kun (skoraj 730 tisoč evrov) glede na podatke, da je bilo v maju v podjetju zaposlenih 13.700 ljudi.

Prav tako so zanikali, da je Konzum na ta način poravnal dolgove do HEP: "Ne, šlo je za dogovor in ne odbitek dolgov," so pojasnili in dodali, da imajo delavci po kolektivni pogodbi pravico do dodatka za veliko noč.

Na ministrstvu za gospodarstvo niso želeli ne podati komentarja o dodatkih ne odgovoriti na vprašanje, ali odobravajo to prakso.

Minister Čačić je le pojasnjeval, zakaj je vlada v ponedeljek odobrila HEP kratkoročni kredit v višini 400 milijonov kun (skoraj 53 milijonov erov) za kritje izgub v prvem četrtletju.

Tudi Agrokor novinarjem ni odgovoril na vprašanje, v kakšnem poslovnem odnosu je s HEP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.