Slovenija
13847 ogledov

Elektrika se bo dražila, to pripravlja vlada

Novice: Elektrika se bo dražila, to pripravlja vlada Profimedia
Vlada naj bi že pripravila prve ukrepe, s katerimi namerava blažiti energetsko draginjo.

Pred prihajajočo jesenjo in zimo strokovnjaki opozarjajo, da lahko pričakujemo občuten skok cen energentov. Še posebej zima zna predstavljati poseben izziv. 

Direktor družbe Eles Aleksander Mervar je za Radio Slovenija dejal, da lahko pričakujemo dva- do trikrat višje cene električne energije. Vlada bi lahko z določenimi ukrepi takšen skok ublažila. Na Elesu za zdaj o morebitnih redukcijah električne energije ne razmišljajo, zagotavlja pa, da so pripravljeni na vse scenarije. 

Plačilo položnice. Elektrika Pod streho Pozor! Junijske položnice višje za prav vsa gospodinjstva

Vlada je oblikovala medresorsko delovno skupino za blažitev energetske in prehranske draginje. Ta se je danes sešla in naj bi pripravila določene ukrepe. Po neuradnih informacijah TV Slovenija naj bi se dogovorili o prvem svežnju ukrepov, ki naj bi jih potrdili na jutrišnji seji vlade. S prvim svežnjem naj bi posegli na področje cen pogonskih goriv. 

Za kakšen poseg in v kakšnem obsegu naj bi šlo, še ni jasno. Trenutno sicer velja, da so maloprodajne cene bencina in dizelskega goriva do 10. avgusta regulirane. 

Ukrepe naj bi jutri po seji vlade predstavil premier Robert Golob

elektrika, položnice Podražitve Pod streho Elektrika spet dražja, računi se bodo povzpeli tudi čez 200 evrov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • Albatroz 07:58 15.junij 2022.

    Nevem koliko nafte ali plina porabi nuklearka ali pa hidroelektrarna da se zaradi tega draži elektrika, prav tako bi lahko svobodno država kupovala nafto in plin kje je ceneje. Ker Ukrajina je razvajen otrok ki simulira in izkurišča ugodnosti EU.

  • jakec42 07:58 15.junij 2022.

    Mi smo zgradili elektrarne,razumem da se dražijo uvozni energenti,zakaj pa elektrika iz naših elektrarn?

  • jezero 07:30 15.junij 2022.

    Dopuščamo, da nam volkovi in medvedi pobijajo domače živali in uničujejo kmetijstvo, vetrne elektrarne pa ne gradijo, ker naj bi z vrtenjem pobijale ptiče! A samo v Sloveniji.