Slovenija
1386 ogledov

Erjavec: Če bi bil Cerar, Plenkovića sploh ne bi sprejel

Karel Erjavec Saša Despot
Zunanji minister Karl Erjavec pravi, da ne razume, zakaj bo predsednik vlade Miro Cerar v sredo sprejel hrvaškega kolega.

Zunanji minister Karl Erjavec od sredinega obiska hrvaškega premierja Andreja Plenkovića v Ljubljani ne pričakuje nič posebnega in ne razume, zakaj Plenković prihaja, če se ne namerava pogovarjati o implementaciji sodbe arbitražnega sodišča. "Če bi bil na mestu predsednika vlade, ga sploh ne bi sprejel," je dejal Erjavec.

Kot je dejal Erjavec v izjavi po današnji seji sveta stranke DeSUS, ne ve, zakaj Plenković sploh prihaja v Ljubljano, "če je zelo jasno povedal, da se ni prišel pogovarjat o spoštovanju in implementaciji odločbe arbitražnega sodišča".

Nima se smisla pogovarjati o nerealnem

Po njegovih besedah nima smisla razpravljati o stvareh, ki niso realne. Dejstvo pa je, da bo Hrvaška slej kot prej morala spoštovati sodbo in jo primorana implementirati.

"Če bi k meni prihajal s takimi stališči, da odločba arbitražnega sodišča ne obstaja in ne velja in da je treba določiti mejo na dvostranski način, bi se mu zahvalil in ga ne bi sprejel."

Karl Erjavec

V sredo se bosta namreč v Ljubljani prvič po razglasitvi sodbe arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško pred slabima dvema tednoma soočila predsednika obeh vlad Miro Cerar in Andrej Plenković. Medtem ko je Cerar napovedal pogovore o implementaciji arbitražne sodbe, pa se želi Plenković pogovarjati o odprtih vprašanjih med državama.

Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 07:32 12.julij 2017.

  Vsi so isti ! Prelaganje odgovornosti iz levih na desne in obratno je pravi recept za politično vegetiranje posameznikov . Glavni krivci za to so slovenske ovce !

 • Avatar mirkoslav1956
  mirkoslav1956 00:00 12.julij 2017.

  Ta je izgubil kompas dobrega obnašanja in delovanja za državljane posebno tiste ki naj bi zastopal to pa smo upokojenci in upokojenke upam da mu je to zadnji mandat drugače bomo res zaostali za vsemi .

 • wolf.ata 23:39 11.julij 2017.

  odpovedati srečanje,pa naj malo mozgajo hrčki,kaki dobri sosedje neki,najslabše kar je mogoče so tile naši sosedje,hrčki,marš ustaši

Sorodne novice