Slovenija
1065 ogledov

Erjavec o obisku Cerarja v Zagrebu: "Danes je izgubljen dan"

Karel Erjavec Saša Despot
Kljub temu Erjavec ocenjuje, da je dobro, da je premier Miro Cerar danes obiskal Zagreb.

Medtem ko v Zagrebu poteka srečanje slovenskega in hrvaškega premierja, je zunanji minister Karl Erjavec ponovil prepričanje, da to ne bo prineslo "nič posebnega" in da "gre za izgubljen dan, kar se tiče pogovorov med Slovenijo in Hrvaško"

"Nič posebnega se ne bo zgodilo," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani po pogovorih s kosovskim kolegom Beghjetom Pacollijem ocenil Erjavec. V to je še dodatno prepričan po ponedeljkovih izjavah hrvaškega premierja Andreja Plenkovića, iz katerih je razvidno, da ta še naprej vztraja, da arbitražna odločba ne velja, in želi novo razpravo o poteku meje med Slovenijo in Hrvaško, in sicer kot je bila 25. junija 1991 ter v skladu z mednarodnim pravom.

A kot je dodal, "vseeno ocenjujem, da je dobro", da je šel Cerar danes v Zagreb, glede na to da je bil Plenković julija v Ljubljani in pa "zlasti zato, ker se izteka šestmesečni rok in je morda dobro, da predsednik hrvaške vlade sliši, da bo začela Slovenija po 29. decembru sama implementirati arbitražno odločbo, tam kjer lahko to stori enostransko".

Komentarjev 24
 • Jožef Koprivnikar 20:22 19.december 2017.

  Nič ni izgubljen dan, le direktno so Hrvatje povedali kaj si mislijo, kako vidijo prihodnost z nami.Sicer pa nimajo urejenih mej z nobeno od bivših republik Jugoslavije, celo ukrepajo in počnejo kar se jim zdi nolj prikladno in koristno, mnenje ...prikaži več ostalih jih ne zanima.

 • Avatar Dux Totius Sclavoniae
  bernard 15:55 19.december 2017.

  Pa nismo mi varali u arbitraži nego vi....i to dokazano...i sad smo vam mi kao nešta krivi...pa daj nemojte svaki put biti Slovenci...budite jednom ljudi pa priznajte!

 • alen04 14:36 19.december 2017.

  Blokirat kjerkoli je to mogoče. Za začetek se uvede strogi mejni nadzor (odličen zgled je Avstrija), pa se naj pajslajo po 4 in več ur na mejah, seveda lahko potujete tudi preko Madžarske dragi turisti namenjeni v deželo najbolj egoistično ...prikaži več egocentrične golazni!!!! Preprosto kot pasulj, samo Copy Paste.

Sorodne novice