Slovenija
137105 ogledov

Take plače in regres imajo v Eurospinu, marca so jih spet zvišali

Eurospin, otvoritev, trgovina, Ljubljana Eurospin
Zaposleni so deležni tudi enega najvišjih regresov.

Od začetka leta 2024 so plače zaposlenih v Eurospinovih trgovinah višje v za povprečju 8 odstotkov. Prvič so se plače povišale 1. januarja, drugi dvig pa je bil 1. marca 2024. Po obeh povišanjih so zdaj plače v Eurospinovih trgovinah višje od plač v trgovinah klasičnih trgovcev, so navedli v sporočilu za javnost.

Plača prodajalca blagajnika zdaj znaša 1.349 evrov bruto, plača mesarja se je dvignila na 1.488 evrov bruto, plače pomočnikov poslovodij znašajo 1.554 evrov bruto, plače poslovodij pa 1.822 evrov bruto.

Vsi zaposleni v Eurospinu so deležni izplačila regresa v višini 2000 evrov neto ter izplačila zakonsko najvišjih nadomestil za povračilo stroškov za prehrano (7,96 evrov dnevno) in za povračilo stroškov za prevoz na delo (0,21 evrov na km).

Mesarji delajo samo v dopoldanskem času, med 6. in 14. uro, poslovodje in pomočniki poslovodij pa so enkrat letno upravičeni do izplačila nagrade za produktivnost in odličnost.

Eurospin zaposluje več kot 800 ljudi po vsej Sloveniji, na slovenski trg je vstopil pred dvajsetimi leti. "V podjetju cenimo prosti čas svojih zaposlenih in spodbujamo, da ne le radi delajo, ampak tudi radi živijo," so dodali pri Eurospinu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Nevica 10:51 31.marec 2024.

    Če bi bile te plače neto, bi lahko rekli, da so še kar dobre. Je pa to normalna posledica revne dežele. V bogatih snažilke pošteno služijo od 2000 do 3000 EUR na mesec in pridejo v Slovenijo na obisk kot ...prikaži večt pravi buržuji.... Je pač tako, da socializem ne vodi v blagostanje ljudi, ampak zgolj blagostanje levih elit. Najbrž nam pripravljajo že NOV OBRAZ, za podaljševanje slovenske agonije!

  • leonardo 20:17 30.marec 2024.

    No, naj bodo plače takšne ali drugačne pa vendar mi je pri Eurospinu vsaka reklama všeč. N.pr. pri Hoferju mi zadnje čase kažejo riti, ker mislijo, da smo kupci bedaki in si pač dovolijo vse kar jim pride na misel ...prikaži več in se lahko delajo norca iz norcev, ki sploh še hodijo v njihove trgovine.Upam pa, da nimajo v Eurospinu potice mojstra nad mojstri Uroša Štefelina. Najslabša začetnica bi po receptu spekla potico, ki se ji reče potica, ne pa neko na pol pečeno ne vem kaj. Vsekakor to ni podobno pravi

  • sandi76 20:26 29.marec 2024.

    Vsaka taka zviševanja plač prodajalcev čutimo potrošniki globoko v žepih !

Sorodne novice