Slovenija
22453 ogledov

Galetov nekdanji šef Anton Zakrajšek si je našel novo službo

Ivan Gale RTV SLO
Medtem ko so Ivana Galeta prejšnji teden krivdno vrgli iz službe, je njegov nekdanji direktor Anton Zakrajšek že našel novo službo. Kot svetovalec direktorja se je zaposlil v Termoelektrarni Brestanica (TEB).

"TEB je pomemben del infrastrukture električnega omrežja v RS. Je terciarna elektrarna, ki jo zaženemo in proizvedeno električno energijo pošiljamo v omrežje takrat, ko iz takšnih ali drugačnih razlogov druge elektrarne v Sloveniji ne morejo zagotoviti nemotene oskrbe z elektriko. Gre torej za pomembno in občutljivo vlogo, ki pride do izraza tudi in predvsem v izrednih razmerah. Prav zaradi tega, ker se na nas zanaša cel sistem oskrbe z elektriko v Sloveniji, elektrarno posodabljamo, saj mora biti 100 % zanesljiva. Da bi lahko delovali 100 % zanesljivo, pa ne potrebujemo samo tehnologije, ampak tudi ljudi, ki bodo poskrbeli, da bomo svojo vlogo opravili, kot je treba in s tem namenom smo zaposlili tudi g. Zakrajška. V TEB se zavedamo, da bomo tudi v prihodnje imeli veliko odgovornost za zanesljivo delovanje elektrarne v vseh možnih razmerah, tudi izrednih, kar se je pokazalo nedavno, pri tem nam bodo prišle prav izkušnje gospoda Zakrajška," so nam zaposlitev potrdili v podjetju.

Po nekaterih informacijah naj bi imeli sicer v podjetju prepoved novih zaposlitev, a v Termoelektratni Brestanica pravijo, da so "v preteklih letih optimirali število zaposlenih, v tekočem letu in tudi v bodoče bomo zaposlovali predvsem ključni kader tehnične stroke".

Anton Zakrajšek je za covidom-19 zbolel v prvem valu, že 20. marca letos je bil na testu pozitiven in je bil nato v najbolj burnih časih za zavod, ko so izvajali nabave zaščitnih sredstev in respiratorjev, v izolaciji in v bolniški, za vodenje Zavoda za blagovne rezerve pa je pooblastil Ivana Galeta.

20. aprila je zaradi zdravstvenega stanja vlado prosil za razrešitev in že naslednji dan ga je zamenjal nekdanji direktor Kobilarne Lipica Toni Rumpf.

Gale je v oddaji Tarča razkril pritiske politike pri nakupu zaščitne opreme in respiratorjev, v oddaji pa so predvajali tudi posnetek pogovora med ministrom Zdravkom Počivalškom in Zakrajškom, v katerem je Počivalšek zahteval, naj se pred prejemom bančne garancije nakaže denar, saj da bo bančna garancija izdana. Zakrajšek trdi, da pogovora ni snemal in je na tožilstvo podal prijavo zaradi neupravičenega prisluškovanja in zvočnega snemanja.

"Glede na to, da Anton Zakrajšek zgoraj navedenega telefonskega pogovora ni snemal, niti mu ni znano, da bi ga snemal kdo drug, Vas pozivamo in predlagamo, da raziščete in ugotovite, kdo je zgoraj navedeni telefonski pogovor med ministrom Zdravkom Počivalškom in Antonom Zakrajškom snemal ter kdo je posnetek tega predložil novinarjem," so tem zapisali v odvetniški družbi, ki je v njegovem imenu podala prijavo.

Prej v šestih letih niti en dan na bolniški

Je pa Zakrajška očitno zelo prizadela izjava ministrstva za gospodarstvo, da je bil kljub izolaciji in bolniški vodil zavod.

"Kako si drznejo iz MGRT sporočiti javnosti lažnivo informacijo o mojem počutju v tem času. Javno so namreč zapisali, citiram: »Ne glede na okužbo je aktivno sodeloval pri vseh poslovnih odločitvah in vodil zavod, saj se je dobro počutil in ni imel hujših zdravstvenih težav.« Konec citata. O mojem zdravstvenem stanju in počutju sva vedela samo jaz in moja osebna zdravnica. Če bi mi zdravje dopuščalo, bi z veseljem prišel takoj v službo. V zadnjih šestih letih nisem bil na bolniški NITI EN dan!" je zapisal v izjavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 32
  • jakec1575 22:25 13.oktober 2020.

    klet ne počiva. akterji zgledajo približno tako kot putrasti debelinko žan, ki glumi državnega sekretarja.

  • ferdo2 19:33 13.oktober 2020.

    Zadnji čas,da je takšen izmeček ostal brez službe.Glede na to koliko je pokradu upam,da ga čaka zapor.

  • McClain 14:44 13.oktober 2020.

    Ma za take sposobne kadre pa ja ni panike za službo. Stepli se bodo Akrapoivič, Pipistrel, NASA, Institut Jožef Štefan...