Slovenija
29993 ogledov

Ganljivi prizori iz Kostanjevice na Krasu

Kostanjevica na Krasu
1/4
CZ Severna Primorska
Odziv Kraševcev je gasilcem gotovo vsaj za trenutek narisal nasmeh na obraz.

Ljudje s Krasa, Mirna, Renč in vseh  krajev na ogroženem območju so še kako hvaležni številnim gasilcem. Večina slednjihje članov prostovoljnih gasilskih društev iz celotne Slovenije. 

gasilci Kras Foto Slovenija Dars s posebnim sporočilom za gasilce

Središče dogajanja je vas Kostanjevica na Krasu. Ob menjavah gasilskih in drugih enot je zbrano skoraj celotno naselje.

Na priloženih fotografijah je moč videti Kraševce, ki aplavdirajo borcem proti ognju. Ponujajo jim pijačo in sadje. Nastali so ganljivi prizori.

Zahval so deležni tudi pripadniki Slovenske vojske in vseh drugih služb v sistemu zaščite in reševanja, ki so v teh dneh aktivni na Krasu.

požar Kras Renče Slovenija Dež ni pomagal, na Krasu nov razlog za skrb

Zagotovo je gasilcem ob takšni podpori vsaj malce lažje, so zapisali pri CZ Severna Primorska. In opozorili na stiske pripadnikov lokalnega Prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krasu, ki branijo svoje domove in družine.

Gasilci na goriškem Krasu, kjer že več dni divja obsežen požar, trenutno intenzivno čistijo robove požarišč, s pomočjo helikopterjev pa se izvaja gašenje iz zraka.

požar Kras Slovenija Požar pod nadzorom, strah ostaja
Komentarjev 2
  • NATASA05 17:24 24.julij 2022.

    Financiranje STEFKA KURALT VIDAMAR PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na STEFKA KURALT VIDAMAR in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom. Bogu se zelo zahvaljujem, ker ...prikaži večker me je postavil na mojo pot. Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard. POGOJI: Morate biti 100% Slovenci. E-naslov: kuraltvidamarstefka@gmail.com Hvala vam

Sorodne novice