Slovenija
4294 ogledov

Gneča. Že zjutraj se čaka.

Gneča na meji Profimedias
Na cestah zaradi povečanega prometa že nastajajo zastoji, na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pa je že daljša čakalna doba.

Na cestah zaradi povečanega prometa nastajajo zastoji, na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pa je že daljša čakalna doba, je razvidno s spletne strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Na koncu podravske avtoceste med Hajdino in Draženci je zastoj trenutno dolg kilometer in pol, zaradi povečanega prometa nastaja zastoj tudi na regionalni cesti Ptuj-Gruškovje. Pred predorom Karavanke je zastoj na avstrijski strani dolg 13 kilometrov, iz Slovenije proti Avstriji pa štiri kilometre. Prometnoinformacijski center voznikom osebnih vozil v smeri Kranjske Gore priporoča izvoz Jesenice vzhod oziroma Lipce.

Tudi na cestah Seča-Sečovlje, Koper-Šmarje-Dragonja in Lesce-Bled so zastoji, na cesti Tržič-Ljubelj v smeri Avstrije pa so zaradi miniranja občasne kratkotrajne zapore predora Ljubelj.

Po zadnjih podatkih policije je daljša čakalna doba na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Gruškovje, Jelšane in Sočerga. Na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja je čakalna doba za osebna vozila uro in pol za vstop in izstop iz države. Vozniki osebnih vozil morajo na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati eno uro, za izstop pa 40 minut. Pol ure je čakalna doba za vstop na mejnih prehodih Jelšane in Sočerga, kjer morajo osebna vozila pol ure čakati tudi za izstop.

Svet Zaradi čakanja na hrvaški meji povsem znorela

Gneča na cestah nastaja predvsem zaradi začetka počitnic v nemških deželah Baden-Wuerttemberg in Bavarska ter skorajšnjih italijanskih kolektivnih počitnic. Pristojni voznikom priporočajo, da se izogibajo najbolj obremenjenih cest, vozijo spočiti, strpno in pozitivno naravnano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 16:10 29.julij 2017.

    Kolone na meji z Ustaško državo me sploh ne motijo,ker bom raje p prijetni hladovini domačih gora.Kdor pa želi financirati Ustaše naj pa čaka v vrsti na meji in kasneje za hladno pivo!