Slovenija
1159 ogledov

Golob na pogovore na pediatrično kliniko

Robert Golob Flickr/Vlada RS
Premier in minister za zdravje Golob bo obiskal ljubljansko pediatrično kliniko in se seznanil z razmerami na oddelku za otroško srčno kirurgijo.

Predsednik vlade Robert Golob, ki opravlja funkcijo ministra za zdravje, bo dopoldne obiskal pediatrično kliniko UKC Ljubljana. Ogledal si bo prostore oddelka za kardiologijo in oddelka za intenzivno terapijo otrok ter se seznanil z razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami, so sporočili iz njegovega kabineta.

Ob 12.30 je pred glavnim vhodom v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana predvidena izjava izjava za medije, na kateri bodo sodelovali tudi generalni direktor UKC Marko Jug, strokovni direktor pediatrične klinike Marko Pokorn in otroški srčni kirurg Janez Vodiškar.

Vodiškar je v začetku septembra prevzel vodenje Centra za obravnavo bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami v UKC. Po odpovedi Mihe Weissa je UKC Ljubljana maja namreč ostal z enim otroškim srčnim kirurgom - Igorjem Šehićem. Pred tem je marca z UKC Ljubljana sodelovanje prekinil češki otroški srčni kirurg Roman Gebauer.

Trenutno tako v največji zdravstveni ustanovi v državi delujeta dva otroška srčna kirurga, kar je po oceni vodstva dovolj, da ne bo potrebno napotovanje otrok v tujino, razen v redkejših primerih zahtevnejših posegov, denimo pri otrocih z zelo redkimi in kompleksnimi srčnimi napakam. Te bodo zdravile partnerske bolnišnice, med njimi tudi klinika v Stuttgartu, kjer je zaposlen Vodiškar, pa tudi center v Münchnu.

V UKC Ljubljana se bo po napovedih sicer v kratkem začel zunanji strokovni nadzor. Med zdravljenjem v Izraelu sta namreč poleti umrla dva otroka, ki sta bila tja poslana na zdravljenje zaradi težke oblike prirojene srčne napake. Pokorn je v izjavi za medije v torek dejal, da si želi, da bi bil nadzor temeljit in opravljen kar se da ažurno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • ana77 10:42 20.september 2023.

    Čisto vse bo unićil....

  • atamama 10:39 20.september 2023.

    Malo je res narobe v naši preljubi SLO, da se PV ukvarja z detalji. Razumel bi, če bi se vtaknil v eno zadevo ampak vse mi bolj kaže na to, da so okoli njega veze in poznanstva in pa osebna ...prikaži več nagnjenja. Ali se ne zaveda, da so njegove naloge globalne, sistemske in ne da se ukvarja z nutrijami, posamezniki itd. To kaže na izgubo kompasa ali pa da ima preveč časa in da je vladanje prepustil stihiji pomočnikov. Ali pa se spomnim kolega, privatnik, ko so možgani padli med noge je obrt šla navzdol,

  • Hasan 08:28 20.september 2023.

    Ko so mu poslanci postavili vprašanja kot zdravstvenemu ministru se je posral v tangice in ni hotel odgovarjati na vprašanja.