Slovenija
4295 ogledov

Goloba operirali: Iz bolnišnice sporočili njegovo stanje

Robert Golob Saša Despot Robert Golob
Iz Kabineta predsednika vlade so sporočili zadnje informacije glede zdravstvenega stanja premierja.

V sredo so sporočili, da bo moral predsednik vlade Robert Golob na nujno operacijo. "Predsednik vlade dr. Robert Golob je uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti. Iz UKC Ljubljana ga bodo predvidoma odpustili jutri, 18. 11. 2023, od sredine prihodnjega tedna pa naj bi že normalno opravljal svoje delovne obveznosti," so sporočili iz Kabineta predsednika vlade. 

V. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregor Norčič je povedal, da so predsednika vlade danes zjutraj operirali zaradi težav z dimeljsko kilo. Operacija je potekala brez zapletov, v predvidenem času. Postopek so izvedli laparoskopsko.

Golob se je že zbudil iz narkoze in je bil premeščen na oddelek, kjer ostaja na opazovanju. 

Norčič se je zahvalil vsem sodelavcem, ki so bili vključeni v obravnavo. 

V Sloveniji se letno opravi več sto takih posegov. Čakalne vrste so različne in se prilagajajo glede na klinično simptomatiko. Marsikdo je po Norčičevih besedah operiran tudi predčasno zaradi simptomov, ki se pojavijo v času čakanja na operacijo. 

V času bolniške odsotnosti bo Goloba nadomeščal podpredsednik vlade Luka Mesec

To niso prve zdravstvene težave premierja letos. Robert Golob je julija najprej šepal, nato pa kar nekaj časa hodil z berglami, na seji sveta za nacionalno varnost je bil celo brez čevlja. V njegovem kabinetu so pojasnili, da si je peto porezal na skalah v morju. 

Kaj je kila?

"Kila ali hernia je izbočenje trebušnih struktur, ki nastane zaradi šibkosti plasti trebušne stene. Kile so lahko prirojene ali se pojavijo kadarkoli tekom življenja. Zvišan pritisk v trebušni votlini ob dvigovanju bremen, vztrajnem kašlju ali napenjanju med odvajanjem povzroči razmik oslabelih mišic, skozi katere se izboči kila. Ta lahko vsebuje maščobno tkivo (lipom) ali del črevesa. Kile se lahko pojavijo na različnih delih telesa in so pogostejše pri moških," na svoji spletni stran pojasnjuje ptujska bolnišnica. Menda je pri moških kar dvanajstkrat bolj pogosta kot pri ženskah. Največja dejavnika tveganja sta debelost in dviganje težkih bremen. Več o tem, kako poteka operacija, lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 52
  • Kmodri 23:19 17.november 2023.

    Kila manj, Golob bo letel zdaj! Kam?

  • jan631 17:53 17.november 2023.

    Še najmanj škode bo, če v UKC kar ostane. Drugače pa ga že na veliko menjavajo.

  • borut08 16:10 17.november 2023.

    Ne dvomim,da so bolje poskrbeli kot zame,ki me politika oz.oblast in težava ter družba od nekdaj želi utišati in uničiti,ker sem preveč iskren,glasen in kritičen in pri tem ne izbirajo sredstev.Tako so mi med drugim v UKCL načrtno z neustrezno ...prikaži več obravnavo in nezdravljenjem transplantirane ledvice z oglaševanjem več kot 2 leti to tudi uničili.Vzporedno so zlorabili psihiatrijo,da me država prikaže kot neveredostojnega govorca oz.pričevalca.Glej moj Facebook Instagram Borut Zabret.