Slovenija
170 ogledov

Gorenak: Klemenčičev meter je kot štumpantl

Vinko Gorenak Saša Despot
Minister Gorenak se je včeraj na svojem blogu dotaknil Komisije za preprečevanje korupcije. Pravi, da Klemenčičev meter nima enako dolgih sto centimetrov za vse.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je 8. januarja objavila poročilo, v katerem je zapisano, da sta predsednik vlade Janez Janša in ljubljanski župan Zoran Janković kršila zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju. Oba sta se na poročilo KPK ostro odzvala. Predsednik vlade Janša je že napovedal, da bo svojo pritožbo glede na poročilo, v kratkem oddal na upravno sodišče, medtem ko župan Janković o tem še razmišlja.

Zaradi objave poročila pa so se začeli tudi napadi na Komisijo za preprečevanje in Gorana Klemnčiča. V SDS menijo, da gre za zaroto, pred dvema dnevoma so celo zahtevali sklic nujne seje Mandatno-volilne komisije DZ, na kateri naj bi ta sprejela odločitev, da se opravi nadzor nad premoženjskim stanjem predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča.

Gorenak: "Klemenčičev meter je kot štumpantl“

Včeraj pa se je na svojem blogu o Klemenčičevih domnevnih dvojnih meril razpisal tudi minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. "Da Klemenčičev meter nima enako dolgih sto centimetrov za vse, sem občutil že v času interpelacije na svoji koži. Takrat sem v Državnem zboru dejal, da Klemenčič namesto pravega metra, ki ima pač sto centimetrov, uporablja štrumpantl (narečni izraz za elastiko, s katero so si ženske nekoč pritrjevale dolge nogavice)."

In kaj je ministra pripeljalo do takšnega razmišljanja? Kot piše Klemenčič sam, ki je izdal poročilo o tem, da je Gorenak namerno zavlačeval s sporočilom Državnemu zboru, da je podpisov premalo. "Poročilo Državnemu zboru naj bi od mene do Državnega zbora potovalo 26 ur. To je sicer točno, toda v poročilu Klemenčiča jasno piše, da sem namerno zavlačeval s pošiljanjem dopisa Državnemu zboru in da naj se zato opravičim javnosti, da je moje ravnanje v hudem nasprotju z načeli integritete in podobno. Vse lepo in prav če bi Klemenčič uporabljal enaka merila tudi za predsednika Državnega zbora Viranta. Ne temu seveda ni bilo tako. Virant je podpise pošiljal na ministrstvo, ki ga vodim, kar 40 ur. Toda Klemenčič nič o opravičilu javnosti, nič o namernem zavlačevanju, nič o integriteti in še kaj,“ piše Gorenak.

V podobni situaciji je po njegovem mnenju tudi predsednik vlade Janša in tudi v njegovem primeru naj bi bil na delu spet Klemenčičev poljubno dolg meter. Poudarja, je Klemenčič v primeru vseh predsednikov političnih strank opravil le in samo analizo prijave dohodkov in odhodkov in to je vse. "Samo v primeru Janše pa je šel hudo globlje. Pri njemu je preverjal dodatno še avtomobilska zavarovanja, plačila sodnih taks, cene prevozov na dopust, stroške bivanja na dopustih, cene tehničnih pregledov vozil, plačil osnovnih življenjskih stroškov, nakupov in prodaje vozil, nepremičnin, dohodkov in odhodkov žene, njena posojila, prelivanje sredstev med njim in ženo, da ne govorim o klasičnih stroških telefona, elektrike, komunale, vode in podobno za zadnjih osem let."

Gorenaka zanima, zakaj Klemenčič vsega tega ni preverjal tudi pri Jankoviču in vseh drugih in dodaja da očitno odgovor na to pozna le Klemenčič sam. "Dokler tega ne bo argumentirano pojasnil mu ne verjamem nič."

Komentarjev 17
  • Žurnalček 14:14 20.februar 2013.

    Sam tale njegov humor zastopijo samo mavričasti !

  • Žurnalček 14:12 20.februar 2013.

    Do sedaj je zaloten pri takem opravilu v živo samo tisti VV , ki je odletel z uredniškega položaja !

  • Žurnalček 14:10 20.februar 2013.

    Tale samo tajnikepoteguje. Ne ga žalt Mavrićnega bojevnika !