Slovenija
17267 ogledov

Grozljiv video: Drevesa podiralo kot zobotrebce

Ciara Epa
Pri nas je najhuje na severovzhodu države, grozljivi posnetki pa prihajajo tudi iz tujine.

Zaradi močnega vetra se že od minule noči s težavami spopadajo na Celjskem in Koroškem. Na območju Elektra Celje je trenutno brez oskrbe z električno energijo 890 odjemalcev, posledično je ponekod motena oskrba s pitno vodo. Zaradi podrtega drevja je bilo oz. je še zaprtih več cest.

Zaprta glavna cesta Dravograd-Maribor

Že od zgodnjega jutra je zaprta glavna cesta Dravograd-Maribor pri Podvelki, kjer je drevo padlo na vozilo 52-letnega domačina, ki je za posledicami umrl na kraju nesreče. Cesta bo na tem odseku zaradi nevarnosti, da se podre še kakšno drevo, zaprta do umiritve razmer. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju-Ribnica-Vuhred.

Na cesti skala, v katero je trčil avtobus

Močni sunki vetra so to jutro ovirali promet tudi na drugih cestah na območju Policijske uprave (PU) Celje. Na relaciji Frankolovo-Stranice se je na cesto podrla skala, vanjo je trčil avtobus, ki je bil na srečo brez potnikov. Voznik v trčenju ni bil poškodovan.

Veter Slovenija Vrag je vzel šalo, Arso razglasil rdeči alarm

Drevesi sta se podrli na vozili v Slovenskih Konjicah in na območju Luč. V Mozirju je drevo padlo na vrtno uto in jo poškodovalo. Več podrtih dreves je oviralo promet tudi na relacijah Velenje-Kavče, Nazarje-Zavodice, Zgornji Kozji vrh-Brezno, Polzela-Velenje, Frankolovo-Slovenske Konjice, Mežica-Črna, v Šmartnem v Rožni dolini in drugod, so še sporočili s PU Celje, kjer voznike in druge udeležence cestnega prometa opozarjajo na previdnost.

Težave pri oskrbo z elektriko in pitno vodo

Težave so tudi pri oskrbi z električno energijo in posledično tudi pri oskrbi z vodo. Ta je motena na območju naselij Teharje, Vrhe in Šentjungert v celjski občini in na celotnem območju občine Dobrna, je zapisano na spletnih straneh podjetja Vodovod-kanalizacija Celje.

Podjetje prav tako opozarja vse ostale uporabnike pitne vode vodovodnih sistemov na celotnem območju občin Celje, Štore in Vojnik, da lahko zaradi močnega vetra pride do motenj v oskrbi s pitno vodo na vseh višje ležečih oziroma vetru bolj izpostavljenih predelih.

Na območju Elektra Celje imajo težave pri oskrbi z električno energijo na območjih Vojnika, Paškega Kozjaka, Radelj od Dravi, Jurkloštra in Grobelnega.

Zaradi močnega vetra nevarnost vetrolomov

Vetrolom | Avtor: mariborinfo.com mariborinfo.com

Zaradi močnega vetra obstaja nevarnost večjih vetrolomov. Kot je pojasnil vodja slovenjgraške območne enote Zavoda za gozdove Slovenije Branko Gradišnik, veter v minulih dneh na Koroškem ni povzročal posebne škode, podrta so bila posamezna drevesa, po ocenah terenskih delavcev vsega skupaj ne več kot 2000 kubičnih metrov.

"Danes veter očitno povzroča precej nevšečnosti v Dravski dolini. Oceno škode, ki jo bo povzročil veter tekom današnjega dne, bomo od terenskih delavcev pridobili v naslednjih dneh," je sporočil Gradišnik.

Močan vetrolov tudi pri severnih sosedih

Severozahod Evrope se je medtem znašel v primežu nevihte Ciara, ki jo v Nemčiji sicer imenujejo Sabine. Zaradi nje so odpovedali na stotine poletov in železniških povezav. Vremenska ujma je povzročila precejšnjo škodo in poplave, na severu Avstrije in jugovzhodu nemčije pa je klestil močan veter. 

Podrt hotel Poplave in veter Svet Pretresljiv video: Izredne razmere, voda odnesla hotel

Spodnji video, ki prihaja iz regije Mühlviertel na severu Avstrije, prikazuje, kako so padala drevesa na izpostavljenih mestih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ofclotun 19:50 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks