Slovenija
26891 ogledov

Vrag je vzel šalo, Arso razglasil rdeči alarm

Veter
1/3
Saša Despot
Agencija za okolje je zaradi pričakovanega močnega vetra razglasila rdeči alarm.

Rdeči alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko zelo nevarne, potrebno pa je ukrepanje.

"Možni so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je možen nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so lahko človeška življenja," pišejo na svoji spletni strani.

"Čim pogosteje se seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami in tveganji. Brezpogojno upoštevajte uradne ukaze in priporočila, bodite pripravljeni na izredne ukrepe," svetujejo.

Rdeči alarm velja za severovzhodni del države, medtem ko za druge dele države velja oranžni alarm. 

alarm | Avtor: Posnetek zaslona Posnetek zaslona

Rdeči alarm so razglasili, ker bo danes pihal zelo močan jugozahodnik, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h.

Portal neurje.si je ob desetih objavil, da bo najhuje v prihodnjih urah. "Sunki vetra ponekod odkrivajo strehe, podirajo drevesa in povzročajo prekinitve v oskrbi z električno energijo. Previdno! Odsvetujemo gibanje na prostem, predvsem v bližini stavb in dreves. Škode sami nikar ne popravljajte med viharjem!" so zapisali. 

Danes ponoči je zaradi vetra že prišlo do smrtne žrtve, drevo je pri Podvelki padlo na avtomobil, voznik je umrl. Pred dnevi, ko ni bil razglašen rdeči alarm, je veter prevrnil pano, ki je hudo poškodoval 22-letnico. 

Zvečer bo veter oslabel.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • ofclotun 19:52 10.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Tamy 14:59 10.februar 2020.

    Hahaha 😂... V občini Maribor je normalno vreme ni nevem kakega vetra... Kaj šele v kraju Zlatoličju ker je bolj ravina in polja pa ni velikega vetra za nevarnost kaj šele za rdeči alarm.. Sramota...

  • Janez 13:13 10.februar 2020.

    Mislim, da ustvarjajo nepotrebno paniko, hkrati pa ne postrežejo z nobenimi konkretnimi podatki. Takšen veter kot je sedaj pogosto piha na tem območju in je zato treba razglasiti rdeči alarm?? Nekdo bi za to potegavščino moral odgovarjati!!