Slovenija
3469 ogledov

Veter prevrnil pano, ki je hudo poškodoval 22-letnico

Drevo padlo na avtomobil
1/2
PU Kranj
Na širšem območju Kranja in drugod po državi, kjer je v torek in sredo pustošil močan veter, danes poteka odstranjevanje posledic neurja. Nastala je velika materialna škoda, zlasti zaradi odkritih streh, podrtih drogov in ograj ter uničenih vozil, na katera so padla drevesa. Na gimnaziji v Kranju danes zaradi odkrite strehe nimajo pouka.

Kot je danes zjutraj poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, je bilo zaradi močnega vetra v preteklih 12 urah zabeleženih 142 dogodkov na območju 47 občin. Veter je podiral drevje, drogove telefonije in elektrodistribucije ter odkrival ostrešja objektov. Zaradi podrtega drevja je bil na nekaj cestnih relacijah oviran promet, poškodovanih je bilo nekaj osebnih vozil. Posledice odpravljajo gasilci 62 gasilskih enot.

V Celju je močan včeraj prevrnil večji pano, ki stoji pred pokrajinskim muzejem in poškodoval 22-letno nemško državljanko, ki si ga je ogledovala. 

Na območju Vranskega je voznica trčila v drevo, ki ga je veter podrl na cesto, vVojniku je v podrto drevo trčil voznik. V Velenju je večje drevo padlo navozilo in ga poškodovalo.  Podrta drevesa so ovirala promet tudi na Planini pri Sevnici ter na relaciji Zidani Most – Rimske Toplice, v Celju, v Radečah, Loki pri Žusmu, Velenju, Stranicah, v Vojniku, Šentjurju, Podvelki in drugod. V Rogaški Slatini je opeka, ki jo je veter odnesel s strehe, poškodovala osebno vozilo. V Celju je vozilo poškodovala večja veja, ki jo je veter odlomil.

V Novem mestu je na avtomobil padlo drevo, ujeti sta bili dve osebi. 

Podrto drevo Slovenija Novo mesto: Drevo padlo na avto, ujeti dve osebi

Ker je bilo zaradi močnih sunkov vetra gibanje na prostem v sredo nevarno, bo odprava posledic vetra mogoča šele danes. Upravljavce ceste in komunalna podjetja čaka pospravljanje podrtih dreves in predmetov, ki jih je odnesel veter. V Komunali Kranj so že napovedali, da se bodo ekipe lotile pospravljanja odpadkov, ki jih je raznesel veter.

Gimnazija je zaprta

Lastnike nepremičnin pa čaka prijava škode zavarovalnicam in popravilo odkritih streh ter drugih posledic, ki jih je veter pustil na hišah in ostalih stavbah. Na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj na Zlatem polju zaradi popravila odkrite strehe ni pouka.

Zaradi odstranjevanja posledic včerajšnjega neurja bo danes ponekod oviran promet, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste in voznike poziva k previdnosti. Zaprte ostajajo lokalne ceste Šenčur-Britof, Preska-Tehovec-Suše in Sora-Topol pri Medvodah. Cesta Kranj-Jezersko, ki so jo zvečer zaprli zaradi podrtega drevja, ki ga v močnem vetru niso mogli varno odstraniti, pa je odprta in ponovno prevozna.

burja Hrvaška Svet Sunki burje do 217 kilometrov na uro Veter POLICIJA OPOZARJA Avto Največje napake voznikov pri vožnji v vetru Kranj Slovenija Strašljiv video: Orkanski veter odpihnil streho Tuša, ljudje komaj do zavetja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.