Slovenija
16 ogledov

"Hočemo nekoga, ki bo znal voditi posle"

Revija EVA Daša Purgaj
Na Delu Revije nadaljujejo s pripravami na stavko, njena usoda pa bo znana avgusta.

Na Delu Revije zaposleni in sodelavci družbe od lastnika in direktorja Mateja Raščana zahtevajo, da čim prej vloži predlog za začetek postopka prisilne poravnave. Raščana so pozvali, naj odstopi, odgovorne pa, naj na njegovo mesto imenujejo nekoga, "ki bo znal voditi posle, uspel pridobiti zaupanje upnikov in sodelavcev ter obvladal poslovna in finančna tveganja".

"Zbor podpira prisilno poravnavo, ker v naslednjem četrtletju zagotavlja redno izplačilo plač in honorarjev, ker bo zagotovljen nadzor upravitelja nad denarnimi tokovi družbe in sodelovanje upnikov v postopkih zdravljenja plačilne sposobnosti družbe," so navedli v sklepih zbora, ki jih je medijem v imenu sveta delavcev posredovala Jelka Sežun.
Od Raščana tudi zahtevajo, naj nadzornemu svetu zagotovi informacije in pregled nad poslovanjem, kot to določa zakonodaja.

Obenem je zbor upnike, predvsem banke, pozval, naj medsebojno sodelujejo pri načrtovanih ukrepih za sanacijo plačilne sposobnosti in za ohranitev delovnih mest, ker bodo s tem po njihovih besedah zmanjšana tveganja poplačila njihovih terjatev, morebitni odpisi dolgov pa nižji.

Zbor je zahteval še, da je v vseh postopkih zdravljenja plačilne sposobnosti družbe zagotovljeno tudi sodelovanje zastopnikov zaposlenih in pogodbenih sodelavcev, zastopnikom pa naložil, naj poskusijo pridobiti pisne zaveze upnikov za ohranitev delovnih mest in pogodbene sodelavce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.