Slovenija
23765 ogledov

Hojs udaril po znani Slovenki: "K takim oderuhom ne hodimo"

Aleš Hojs STA/Daniel Novakovič
Tudi če bi bil račun dvakrat višji, to "ne bi bil fašizem, saj gospa redno blati vlado", je prepričan Hojs.

Notranji minister Aleš Hojs je na Twitterju komentiral objavo, v kateri se uporabnica, ki je delila objavo radijskega voditelja Roberta Roškarja, zgraža nad visokimi cenami v Hiši Franko, kjer kuha mojstrica Ana Roš. Roškar je kasneje objavo izbrisal.

Hiša Franko je sicer oplemenitena z dvema Michelinovima zvezdicama, kar pomeni, da gre za vrhunsko kulinariko na najvišjem svetovnem nivoju. Cene so temu primerne. Za dva degustacijska menija s slovenskimi vini sta Roškar in njegova prijateljica odštela 650 evrov, dodatno pa sta naročila še mineralno vodo in pinot noir. Skupno sta za pogostitev odštela 688 evrov. 

"Glej, Metka, tako je to: tisti, ki pride k meni na kosilo, približno ve, kaj bo jedel in koliko bo zato ''plačal'', hehe. Tisti, ki gre k Roševi prav tako. Zakaj potem kaže naokoli račun?! Pregovor pravi: kar iščeš, to najdeš," je dogodek komentirala pisateljica Milena Miklavčič. 

"V Sparovi menzi je precej ceneje. Drugič pojdi tja. Kaj je sploh smisel te objave?," se je spraševal drugi komentator. 

So pa visoke cene obrokov pri Ani Roš očitno ujezile tudi notranjega ministra Aleša Hojsa. "K sreči imamo izbiro in k takim oderuhom ne hodimo," je zapisal in dodal, da bi bil račun lahko tudi dvakrat višji, pa to "ne bi bil fašizem, saj gospa redno blati vlado".

Sicer pa velja spomniti, da je prav Ana Roš kuhala na poroki predsednika vlade Janeza Janša in Urške Bačovnik"Janez Janša in Urška Bačovnik sta prišla po pomoč pri organizaciji poroke – v Hišo Franko. Uredili smo obred v drežniški cerkvici, pa zabavo, na kateri smo plesali, objeti ob ognju. In že takrat sem gospodu Janši povedala, da ne bom nikoli vstopila v politiko, naj bo po vabilu Milana Kučana, Boruta Pahorja ali pa njegovem," je Roševa pred časom povedala v intervjuju za Delo.

Roševa se je sicer pred časom znašla v nemilosti Janševih podpornikov zaradi svojih zapisov na družbenih omrežjih in izjav v javnosti. Več o tem, kaj se je dogajalo, si lahko preberete na povezavi

Ana Roš Magazin Ana Roš se je odzvala: "Na spletu berem, da sem psica, kradljivka ..." Ana Roš Slovenija Ano Roš ozmerjali s slovensko sramoto, sledilo je tole Ana Roš, Chef’s Table Odziv Slovenija Časnik "komunistki" Ani Roš očita, da hrani predelovalce gnoja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 44
  • Zdene Iskra 14:40 02.februar 2022.

    Kolikšen bo šele račun, ki ga bo izstavila tvoja vlada! Pa nimam izbire.

  • bogdan90 22:50 01.februar 2022.

    A ni to čisto oderuštvo, da je navaden kapučin v kavarni na trgu Sv. Marka v Benetkah 25€? Če pa enako zanič kapučin v bifeju na tržnici v Mostah stane 1€! Hojs, ukrepaj!!!

  • marialorca 13:20 01.februar 2022.

    Tudi meni se zdi tisti račun HUDO VISOK, ampak zaradi tega, ne bom žalil Ane Roš ali restavracijo z izrazom ODERUHI. Oni so, glede na svoje produkte in ugled, postavili svoje cene. JAZ SI TO NE MOREM PRIVOŠČITI. Seveda me ...prikaži veče NIKOLI ne bo tam. Pa kaj. GOVEJA ŽUPCA Z DOMAČIMI REZANCI PRI MAMI NA NEDELJSKEM KOSILU bo večno bolj dobra od katerekoli hrane v katerikoli restavraciji.