Slovenija
31028 ogledov

Časnik "komunistki" Ani Roš očita, da hrani predelovalce gnoja

Ana Roš Profimedia
Ana Roš zavrnila napad zaradi "rdeče" kritike z besedami: Nisem leva. Nisem desna. Sem samo chef, kuharska mojstrica in poslovna ženska. Človek, ki mu ni vseeno, da opazuje lasten pogreb.

Najbolj znana slovenska kuharica Ana Roš je zaradi kritike netransparentnih državnih ukrepov sama postala tarča enega od slovenskih medijev. A mu ni ostala dolžna.

Roševa, svetovno znana kuharica, ki pri Kobaridu vodi gastronomsko gostilno Hiša Franko, je na Instagramu objavila kritični zapis o državnih ukrepih s področja turizma in ga podkrepila z masko Salvadorja Dalija iz španske uspešnice La Casa de Papel. Besedilo je začela z verzom iz znane italijanske levičarske uporniške pesmi "Avanti popolo, bandiera rossa," v angleščini pa razloži, da jo preveva želja po uporu. S strani države kot predstavnica "hospitality" turizma nima nikakršnih informacij ali načrta, kako naprej. "V odločitvah ni nobene transparentnosti," piše Roševa. Le "samomorilske odločitve, kot je odpiranje meja s Hrvaško, da bi le lahko naši voditelji imeli počitnice na njihovih plažah."

"Čas je, da začnemo peti "Bella ciao" in se borimo za svoje pravice in naš posel," dodaja Roševa za zaključek in spomni na slavno italijansko ljudsko uporniško pesem iz 19. stoletja, ki jo je kasneje med drugo svetovno vojno prevzelo italijansko protifašistično partizansko združenje, svetovno slavo pa je nedavno znova doživelo z omenjeno špansko serijo.

"Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj."

Časnik.si

Zaradi zapisa so se na Roševo spravili pri mediju Časnik.si, ki zelo podpira delovanje trenutne vlade Janeza Janše. Avtor zapisa pravi, da se je Roševi "utrgalo," da se je "podelala" na svojo javno podobo in se sprašujejo, ali je slavna kuharica in podjetnica zaradi navajanja pesmi Bandiera rossa hkrati tudi komunistka. 

Avtor nadaljuje: "Ob dolžnem spoštovanjem do gastronomskih veščin in užitkov je vendarle treba stvari pogledati še z druge strani. Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj. To so ljudje, ki živijo zato, da jedo, ne pa da bi jedli zato, da živijo. Nobena pot, niti tista v kobariško zakotje jim ni odveč in predolga, da zaužijejo nekaj, česar doslej še niso. Vi jim v obojestransko zadovoljstvo kuhate in strežete z novimi in novimi jedmi v neštetih hodih. Ali je v Hiši Franko kdo kdaj pomislil na lakoto v svetu in tudi v nekaterih slovenskih domovih? Verjetno ne. Posel je cvetel, denar se je obračal in pri tem je marsikaj padlo tudi v davčno blagajno."

Slovenija je aktualna nosilka uradnega naziva Evropska gastronomska regija 2021, ki so ji ga podelili pri bruseljski strokovni komisiji ERG. Ta naziv je naša država prejela zaradi strateške usmeritve Slovenije k povečanju kakovosti življenja, izobraževanja na področju zdravega in sonaravnega bivanja in trajnostnega razvoja gastronomije. Pred koronakrizo je bila to ena najhitreje rastočih vej turizma v svetu.

Avtor pri Časnik.si še dodaja: "Lahko zganjate histerijo, lahko obtožujete vlado, lahko hujskate k uporu, lahko kolesarite po Kobaridu ali Ljubljani – vendar se morate zavedati, da so se časi spremenili. Imate smolo, da živite v državi, ki meji na evropski center okužb, da ste zaprti v državi, kjer vlada ne more zanesljivo napovedati, kdaj bo konec epidemije niti kdaj se bo verjetno začel drugi val okužb."

Hiša Franko Nov uspeh Popotnik "Sobotni večeri zasedeni tudi do šest mesecev vnaprej"

"Holly shit"

Roševa se je danes že odzvala na Twitterju in avtorja zapisa na Časnik.si sprašuje, česa jo sploh obtožuje.

"Holly shit. Očitno govorimo dva različna jezika brez prevoda. Jaz o reševanju gastronomije in turizma, drugi pa o politiki. Jaz razmišljam kako jutri in kaj je za to potrebno storiti in zato postanem sramota slovenskega naroda."

"Še enkrat in na ves glas: Nisem leva. Nisem desna. Sem samo chef, kuharska mojstrica in poslovna ženska. Človek, ki mu ni vseeno, da opazuje lasten pogreb. Človek, ki je odgovoren za veliko zaposlenih."

Ob tem vabi avtorja zapisa, naj namesto podtikanj in insinuacij raje "čas nameni za genialno rešitev reševanja slovenskega turizma in gostinstva."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 38
  • dd 09:12 18.maj 2020.

    Vsak dober podjetnik se prilagaja trgu in smernicam. Kdor tega ni sposoben, pa obtožuje vse okoli sebe.

  • ode 08:03 18.maj 2020.

    Res se "nosi", kot bi držala boga za jajca. Gostilne ob laški meji, tudi njena, so namenjene izključno lahom in domačim izbrancem, ki so dovolj pomembni, da si zaslužijo vstop v te samooklicane hrame kulinarike, sicer te gledajo kot glisto, ...prikaži več ki je prilezla skozi vrata.

  • bojan36 06:56 18.maj 2020.

    porabila denar za ocenjevalce nima za plače

Sorodne novice