Slovenija
14001 ogledov

Hojs v primeru stavke zagrozil policistom z javno objavo njihovih plač

Aleš Hojs STA/Daniel Novakovič
Hojs se z očitki sindikata ne strinja in trdi, da podlage za njihove zahteve ni. Danes jim je na Twitterju zagrozil, da bodo s pričetkom stavke na spletnih straneh ministrstva za notranje zadeve objavili plače policistov po posameznih policijskih upravah in policijskih postajah.

Kot smo že poročali, je stavkovni odbor Policijskega sindikata Slovenije danes napovedal stavko za 11. januarja. Ugotovili so namreč, da se "Vlada Republike Slovenije ne drži dogovorjenih sporazumov in sprejetih zakonov, ki jih je dogovorila oziroma sama predlagala, in drugih pravnih aktov, ki so zanjo zavezujoči oziroma slednje krši zavestno, kljub stalnim in pravočasnim opozorilom sindikata", so zapisali.

A notranji minister Aleš Hojs se z njihovimi očitki ne strinja in trdi, da podlage za zahteve sindikata ni. Danes je na Twitterju "zagrozil" sindikatu, da bodo s pričetkom stavke na spletnih straneh ministrstva za notranje zadeve objavili plače policistov po posameznih policijskih upravah in policijskih postajah. "Tako se bo vsak lahko sam prepričal, ali je stavka upravičena. Predvsem pa bo to lahko primerjal s plačami medicinskih sester, vojakov ...," je dodal Hojs.

Aleš Hojs Slovenija Hojs: Tako smo se odločili zaradi "tistih, ki nagajajo vladi"!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • ode 07:54 23.december 2020.

    Naj objavi, kolikšno plačo dejansko dobijo z vsemi dodatki in ne, kolikšna je njihova zagarantirana plača, če kaj delajo ali nič. Malo naj še previzitira njihova povračila za "vsakodnevne prevoze na delo" z enega konca Slovenije na drugega.

  • igor669 07:26 23.december 2020.

    Policaje vsi sovražimo! Zaslužijo si več denarja.. da si lahko kupijo kakšnega prijatelja!?! 💩💩💩🐑🐑🐑

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 22:20 22.december 2020.

    Boli me kurac za policaje,so pokazali s kom so v španoviji!Nej si pridobijo nazaj zaupanje ljudi,pol bom pa mogoče njihove zahteve celo podpiral!