Slovenija
58 ogledov

Huda kri ob srečanju s pajkom v enosmerni ulici

Srečanje s pajkom
1/4
Bralka
Srečanje z vozilom za odvoz napačno parkiranih avtomobilov, ki je bolje znano pod imenom pajek, v enosmerni ulici povzročilo razburjenje. Bralec pripeljal v pravi smeri, pajek LPT opravljal delo, nihče se ni hotel umakniti.

"Zgodba sama po sebi ni ne vem kako dramatična, kaže pa na odnos mestnih uradnikov do predpisov, katerih spoštovanje sami nadzirajo, in ne nazadnje tudi do nas davkoplačevalcev," pritožbo začne bralec.

Pravi, da je do srečanja prišlo včeraj dopoldne na enosmerni Glinškovi ploščadi v Ljubljani. Bralec je pripeljal v pravi smeri, v nasprotni smeri pa pajek podjetja Ljubljanskih parkirišč in tržnice (LPT).

"V kabini pajka sta poleg voznika sedela še spremljevalec in mestni redar. Ob srečanju je voznik pajka zahteval, da se umaknem. Tega nisem storil, kot tudi nisem videl utemeljenega razloga za to. Redar je nato zahteval moje dokumente (teh mu nisem dal) in poklical policijo," nadaljuje bralec. Vozilo LPT se je nato odmaknilo in vozniki so nadaljevali vožnjo. Po mnenju bralca je prekršek storil prav redar oziroma voznik pajka in se "ob tem še oblastno vedel v smislu zakoni za nas ne veljajo".

Redar lahko odredi umik

Kot so nam potrdili na Policijski upravi Ljubljana, so policisti posredovali na kraju dogodka, vendar kršitev niso zaznali.

"Ob prihodu policistov so na omenjeno tovorno vozilo na podlagi odredbe  mestnega redarstva nalagali vozilo," nam je sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana. Pajek je v torek na podlagi odredbe v enosmerni ulici opravljal svoje delo.

Vozilo za odvoz napačno parkiranih vozil spada med vozila, ki uporabljajo svetilko, ki oddaja svetlobo rumene barve. V zakonu o pravilih cestnega prometa je med drugim zapisano, da ta vozila lahko ustavljajo na cesti za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje del, in smejo zapeljati tudi na območje za pešce in območje umirjenega prometa. Vozniki pa so dolžni osebam, ki upravljajo s temi vozili, dolžni omogočiti nemoteno delo.

Poleg tega pa isti zakon določa, da se morajo udeleženci cestnega prometa ravnati po prometnih pravilih, razen "če v skladu s pooblastili drugače odredi občinski redar, inšpektor ali pooblaščena oseba".

Komentarjev 9
  • Avatar Zala
    Zala 22:56 31.oktober 2011.

    In s tem člankom in protestom se bo zgodba končala, ker niti ogorčeni občan, niti očevidci ne bodo pripravljeni zadevo uradno prijaviti in sprožiti kazenski postopek.Ja, tu je naša šibkost. Nihče se ne želi izpostaviti, zapravljati denar in ...prikaži več čas. da dokaže, da je voznik pajka v resnici naredil hud prekršek. Pajek ni vozilo na nujni vožni in če ima svetlobne oznake to še nič ne pomeni, ima jih lahko tudi traktor, buldužer in še kdo.Torej, če bi želeli resnično pokazati, da zakon velja za vse bi se morali odločneje upreti in pričakovati podporo širše javnosti. Tako, pa redarji točno vedo, da se tega nihče ne bo lotil in nas pravzaprav na zelo perfiden način izsiljujejo. A, čeo bi se tožbe začele vrstiti, bi se tudi ti samooklicani šerifi kaj hitro vnesli. Vožnja v napačno smer pomeni odvzem vozniškega dovoljenja in kazenske točke, seveda tudi denarna kazen in izguba delovnega mesta.In mogoče je ravno sedaj pravi trenutek, ko Jankovič kandidira in mu tov

  • Žurnalček 00:20 29.oktober 2011.

    Ne , samo naućiti bi se morali tista , ki jih imajo.

  • Žurnalček 00:18 29.oktober 2011.

    Ni ga na tem svetu polcaja al ministra , da o redarima ne prićamo , ki ima pooblastila s katerim lahko odredi vožnjo v nasprotni smeri z znakom predpisane smeri vožnje. Še enkrat -nema toga in ne hebajte !!!