Slovenija
91370 ogledov

Huda ura nad Slovenijo, padala tudi toča

Toča v Tržiču Facebook/Malči Meglič
Padala je sodra, močen naliv tudi na Kobariškem.

Kot so že napovedovali vremenoslovci portala Neurje.si, so se zaradi vpliva ciklonskega območja in jugozahodnih vetrov, ki k nam prinašajo več vlage, danes pojavile padavine v obliki ploh in neviht. 

Sodra je padala v Lescah, močan naliv so doživeli tudi na Kobariškem. Nevihtna celica se je ponovno okrepila in se zdaj pomika proti vzhodu. Radarsko sliko padavin lahko preverite na tej povezavi.

Na Gorenjskem je bilo, kot kaže, danes popoldne najhuje na območju Tržiča. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navajajo, da je med 16. in 17. 30 uro v Bistrici pri Tržiču meteorna voda sočasno najprej zalila kletne prostore osnovne šole na Begunjski cesti in kletne prostore enega večstanovanjskega objekta, nato pa še industrijsko halo v Bistrici pri Tržiču in gostinski lokal na Cesti Ste Marie aux mines. Iz treh objektov so vodo izčrpali prostovoljni gasilci PGD Bistrica pri Tržiču, iz industrijske hale pa prostovoljni gasilci PGD Križe.

Toča v Tržiču | Avtor: Facebook/Malči Meglič Facebook/Malči Meglič
Ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in postopno širile v notranjost Slovenije, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje, vmes bodo tudi nevihte.

Tudi jutri bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi posamezne nevihte. "Popoldne bo zapihal veter severnih smeri, zvečer na Primorskem prehodno šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem ter v jugovzhodnih krajih okoli 20 °C."

Kratkotrajno izboljšanje lahko pričakujemo v sredo, ko bo sprva delno jasno, popoldne pa se bo pooblačilo. Oblačno bo tudi v četrtek in petek, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni polovici Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte.

Težave tudi s poplavami

Kot poroča ARSO, imajo trenutno reke Vipava, Logaščica in Ljubljanica velike pretoke, kar posledično povzroča razlivanje. Prav tako imajo velike pretoke reke na severnem Primorskem, v osrednji Sloveniji in na Celjskem. ARSO opozarja, da bodo danes reke Vipava in Ljubljanica ter reke na Notranjskem ohranjale velike pretoke. Sava in Savinja v spodnjem toku, Krka, Kolpa, Rižana in Mura bodo naraščale. Celotno napoved lahko preverite na tej povezavi.

Kaj nas čaka v naslednjih tednih, pa lahko preberete v Srednjeročni napovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 06:38 27.september 2022.

    Z ustrahovanjem se dobi največ klikov ,a ne novinarji ,brezvezne novice pišete ,resnica je pozabljena oz. zavajanje na polno

  • Avatar Metod Kvargl
    metod1 19:16 26.september 2022.

    Na Ptuju danes ni šlo nič. Na cajte je bilo celo sončno.