Slovenija
18579 ogledov

IJS v prognozi epidemije covid-19 sporoča slabo novico

Covid-19 v bolnišnici Epa
IJS ocenjuje, da se je reprodukcijsko število zmanjšalo le na R=1,52.

Zaradi prehoda na nov režim testiranja Institut Jožef Štefan, ki dnevno objavlja Projekcijo širjenja covid-19 v Sloveniji, reprodukcijskega števila R v prehodnem obdobju ne more verodostojno izračunati na osnovi dnevnega števila pozitivnih testov, zato tako izračunanega R do nadaljnjega ne podajajo več, prav tako tudi ne s testi povezanih napovedi.

Prehlad COVID-19 Gorenjska Izjava o varčnih Gorenjcih odmeva na Gorenjskem Covid-19, Slovenija, Ljubljana Nova anketa Slovenija Glede tega ukrepa smo v Sloveniji najbolj razdeljeni Covid-19 v bolnišnici Covid-19 Slovenija Znani podatki, koliko je bilo okuženih v ponedeljek

Na osnovi celostne slike in podatkov o hospitaliziranih pa se nakazuje, da so ukrepi z 20.10. uspeli spustiti R z 1,95 (podvojitveni čas 7,4 dni) le na R=1,52 (podvojitveni čas 12,0 dni), kar je slaba novica. "Tako nam za ustavitev širjenja epidemije ostane le še zadnji obrambni zid, ki smo ga z ukrepi gradili od 23.-26.10," pišejo pri IJS. "Upam, da bo zdržal, bo pa imel težko delo, kajti R bo moral spustiti s 1,52 pod 1, kot je potrebno za obvladovanje epidemije (R<1), kar je velik zalogaj."

V prvem valu se je okužilo približno en odstotek prebivalstva, kar pomeni približno vsak 100. prebivalec. Na vrhuncu je bil delež kužnih približno 0,35 odstotka prebivalstva, kar pomeni približno vsak 300. prebivalec. V drugem valu se je do zdaj okužilo približno sedem odstotkov prebivalstva, kar pomeni približno vsak 14. prebivalec. Trenutno je delež kužnih približno 4,5 odstotka prebivalstva, kar pomeni približno vsak 22. prebivalec. Do zdaj se je v obeh valovih skupaj okužilo približno 8 odstotkov prebivalstva, kar pomeni približno vsak 13. prebivalec.

 | Avtor:

Jelko Kacin, govorec vlade za covid-19 Covid-19 Slovenija To je glede sproščanja ukrepov napovedal Kacin Dragan Kovačić, SB Celje Covid-19 Slovenija "Preboleval sem s hčerko, mislil sem, da ne bom zdržal doma"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Naklonsky 17:55 03.november 2020.

    Ojoj, kakšni butci komentirate stvari, ki jih niti približno ne poznate... očitno je vaš doseg nedokončana osnovna šola, en čik, kakšen pir, sociala in malo bluzenja po forumih za doseganje edinega ega s kakšnim plusom ki ga dobite od sobuteljev, ...prikaži več ki ga doživljate v življenju. In zato boste vedno ostali na dnu zgodovine in družbe, kjer ste in kamor pripadate.

  • Avatar right
    right 17:33 03.november 2020.

    še kako bolj butasto sliko nalimajte gor, morda drakulo ali frankenštajna. a mislite, da smo otroci, da nas boste strašili s temi lažmi

  • Mesija 17:31 03.november 2020.

    LAŽ + ZAVAJANJE + TEROR + SODELOVANJE S FAŠISTI IN GESTAPOVCI = KRIMINAL in ZLOČIN za katerega boste nekega dne odgovarjali!