Slovenija
26133 ogledov

"Imamo eksponentno rast, bomo čakali, da ekonom loncu odnese pokrov?"

Covid-19 Epa
Krivulja okužb se je spet obrnila navzgor, delež delte raste.

"Žal smo spet priča hitri eksponentni rasti," je ob predstavitvi podatkov na Twitterju zapisal Luka Renko iz Sledilnika. Včeraj je bilo namreč potrjenih za 55 odstotkov več okužb kot pred enim tednom, ob približno enakem številu testiranj. Zrasel je tudi delež potrjenih okužb med testriranimi. "Spet imamo opravka z majhnimi številkami - ali bomo tokrat ukrepali hitreje in bolj učinkovito ali pa bomo spet čakali, da ekonom loncu odnese pokrov?"

Včeraj je zapisal, da upa, da je obrat v rasti okužb samo osamljeni primer, a rast je bila v torek v primerjavi s preteklim tednom še večja kot v ponedeljek, ko so potrdili za 37 več okužb kot pred enim tednom.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Slabi podatki, že drugi dan s skokovitim porastom okužb!

"Razmere glede novega koronavirusa v Sloveniji so resne. Neuradno je bilo ta teden potrjenih 70 primerov delta različice. Več kot prej v vseh sedmih tednih," je poudaril minister za zdravje Janez Poklukar. "Občutek varnosti, ki smo mu priča v teh dneh na podlagi ugodnih epidemioloških številk, ne prinaša varne jeseni." Več o tem preberite v prispevku: Neuradno potrjenih toliko primerov delta različice.

Cepiti bi morali sto tisoč ljudi na teden

Medtem k cepljenju pozivajo različne organizacije, med drugim Slovenska akademija znanosti in umetnosti, o čemer pišemo v prispevku SAZU: To je edina možnost. Kaj bo jeseni, skrbi tudi zaposlene v zdravstvu, zato v UKC Ljubljana prosijo vse, ki se še niso cepili, naj se odpravijo na cepilna mesta. Več o tem v prispevku: V UKC predstavili slabe številke: Skrbi nas, kaj bo jeseni, prosimo, cepite se.

mestni utrip Roman Jerala Slovenija "Nalijmo si čistega vina, večjemu zapiranju se ne bomo izognili" Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Zdravje V UKC predstavili slabe številke: Bojimo se jeseni, prosimo, cepite se!

Roman Jerala s Kemijskega inštituta je na včerajšnji tiskovni konferenci SAZU-ja, na kateri so pozvali k cepljenju, dejal, da se večjemu zapiranju v četrtem valu ob takšni precepljenosti, kot jo imamo sedaj, ne bomo mogli izogniti. Povedal je, da bi morali tedensko cepiti vsaj sto tisoč ljudi, da bi do jeseni dosegli 70-odstotno precepljenost, a vse kaže, da se to ne bo zgodilo. Več o tem v prispevku: "Nalijmo si čistega vina, večjemu zapiranju se ne bomo mogli izogniti".

Mateja Logar Slovenija Neuradno potrjenih toliko primerov delta različice

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • potok 10:47 08.julij 2021.

    Laznivci samo poslusate ker ste dobili denar da lazete in nehajte stem lazmi ker ze vemo da bo kar nova in nova laza prisla kaj pa bo po delti beta gama nehite ka pa si mislite da smo ovcee beèeee ...prikaži več nehajte biti hlapci svetovno zdravstveni suzenjski korporaciji.......

  • dani5 16:37 07.julij 2021.

    Genocid

  • mamax 16:18 07.julij 2021.

    Preklete svinje žurnalovske lažnive, preplačane. pokrov bo odneslo in še kaj zraven z vami vred, banda smrduharskja.