Slovenija
11982 ogledov

Inšpektorji ob jezeru odredili rušenje. Takšno je stanje sedaj.

Bled
Gradbena inšpektorica je ugotovila, da je občina delala brez dovoljenja.

Aprila smo poročali, da je Občina Bled prejela odločbo gradbene inšpektorice inšpektorata za okolje in prostor, da mora ustaviti gradnjo pristanišča za pletne na Milnem ter na svoje stroške odstraniti zgrajeni objekt ter vzpostaviti prejšnje stanje. 

Inšpektorica odločbo utemeljuje s tem, da je Občina Bled pričela gradnjo brez gradbenega dovoljenja, medtem ko pri Občini trdijo, da so izvedli le vzdrževalna dela. "Menimo, da je opravljena dela moč šteti pod vzdrževalna dela, kot to navaja 9. člen Uredbe o razvrščanju objektov," pojasnjujejo pri Občini Bled.

Pletne na Bledu Zakaj jih malo odmora ne boli? Slovenija Koliko v resnici zasluži 23 blejskih pletnarjev

Prijavili dokumentacijo za gradbeno dovoljenje

Pri občini so tedaj napovedali, da se bodo na odločbo gradbene inšpekcije pritožili, a so nam sedaj sporočili, da tega niso storili. 

"Občina se na odločbo ni pritožila, ampak je prijavila dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, na katerega sedaj čakamo," pojasnjuje župan Bleda Janez Fajfar

Bled Popotnik Bled je večji od Slovenije, nad temi slovenskimi mesti tujci razočarani

Pristanišče za pletne Bled | Avtor: Profimedia Profimedia

Že aprila so povedali, da je bil razlog za prenovo pristanišča Mlino v dotrajanosti obstoječe ureditve. "Pristan za pletne na Mlinem po nekaterih zgodovinskih virih obstaja že od 12. stoletja," so takrat poudarili pri Občini Bled.

Osojnica Bled Seznam Popotnik Kje bodo Američani živeli po upokojitvi? Na Bledu!

"Stanje je bilo nevarno, obala neurejena" 

Predsednik čolnarskega združenja Pletna Bled Gregor Pazlar pa je dejal, da pletnarji s pristana na Mlinem vsako leto do otoka in nazaj prepeljejo nekaj deset tisoč ljudi, dosedanje stanje pristana pa je bilo nevarno, obala pa neurejena.

Bled Turistični biser Slovenija Okoljski inšpektorat Bledu nalaga: Ob jezeru bo treba rušiti!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mirror 08:49 15.julij 2019.

    Pomola za pletne 100% ne bodo rušili, pa če se inšpekcija postavi na trepalnice. Sam osebno sem videl pred dvema letoma, kako se je tam vdrla deska turistu na lesenem podestu. Zato je bila izgradnja pomola nujna že zaradi varnosti. ...prikaži več. Če pa je pri nas tako počasna birokracija, smo pa sami krivi, še največ pa pravna služba, ki take postopke predpisuje.