Slovenija
20 ogledov

Ipadi 2 z napako

Ipad 2 EPA
Apple je moral vpoklicati neznano število ipadov druge generacije zaradi težav s programsko opremo. Gigant zatrjuje, da je prizadetih "ekstremno malo" naprav.

Medtem ko je Apple molčal vse do zadnjega, so vest, da nekateri ipadi ne delujejo pravilno, na spletnih forumih sporočili uporabniki tega tabličnega računalnika.

Tako so nekateri, ki so ga že naročili, zaman čakali na poštarja, saj je Apple naprave tik pred dostavo vrnil v svojo kitajsko tovarno, drugi, ki so napravo z napako že imeli v rokah, pa so dobili novo.

Kot pojasnjujejo pri Applu, je napaka nastala zgolj pri uporabnikih v ZDA, ki so ipad kupili pri mobilnem operaterju Verizon. V tovarni naj bi prišlo do napake, ko so v napravo "vtisnili" podvojeno identifikacijsko kodo MEID, ki je sicer za vsako napravo unikatna. Zaradi tega se ipadi niso mogli povezovati na 3G-omrežje.

Čeprav Apple noče povedati, koliko naprav ima napako, je po poročanju Wired.com zgolj en pooblaščeni prodajalec v enem dnevu našel več kot sto ipadov 2 s serijskimi številkami na črnem seznamu.

To niso prve težave ipada. Minuli teden so morali za nekaj časa ustaviti proizvodnjo, potem ko je v kitajski tovarni Foxconn, kjer med drugim izdelujejo Applove napravice, prišlo do eksplozije, v kateri so umrli trije ljudje. Dobave je zakasnila tudi katastrofa na Japonskem. Zaradi tega se marsikje kupci dobesedno pulijo za naprave, ki jih primanjkuje na trgovskih policah, poroča Mobiledia.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.