Slovenija
5135 ogledov

"Iz te moke ne bo kruha, tudi če bo peka dana v peč"

Janez Janša in Zdravko Počivalšek Vlada RS
Predsednik vlade odgovarja na napovedi o vložitvi konstruktivne nezaupnice.

"Ta interpelacija se napoveduje od aprila, niti en mesec ni minil od nastopa naše vlade, ko je SD že napovedala konstruktivno nezaupnico," je o napovedi, da bodo v strankah KUL vložili konstruktivno nezaupnico 15. januarja, dejal predsednik vlade Janez Janša. "Treba je spoštovati postopek, ko nekdo v skladu z zakonom, ustavo in poslovnikom nezaupnico res vloži. Če se bo to zgodilo 15. januarja, z napovedjo, da bo seja čez en teden, potem stranke opozicije, ki se s tem ukvarjajo, bolj natančno spremljajo potek epidemije, kot bi to kazalo iz predlogov, ki jih dajejo za njeno ustavitev."

"Če naslednji teden epidemija ne bo obvladana, bo vrh epidemije ravno v času, ko nekateri računajo na razpravo o interpelaciji. Če ne bi bilo epidemije, bi rekel, da se razprave veselim. Novo vlado želijo sestaviti titi, ki so jo že imeli. Iste stranke, isti poslanci, posamezniki, ki še v parlament niso bili izvoljeni, pravijo, da bodo sedaj naredili vse, česar jim ni uspelo narediti v letu in pol brez epidemije. Kdor temu verjame, lahko verjame. Iz te moke ne bo kruha, tudi če bo peka dana v peč. Mi se trudimo, da nas to čim manj obremenjuje. Vas pa to zelo, vidim. Pa tudi del javnosti.

Janez Janša

Napovedal je, da bomo, če bo nezaupnica res vložena, takrat na vrhu epidemije. "Dejansko bomo, z ukrepi, ki veljajo in niso najstrožji," je dejal Janša. "Nekatere države so omejile gibanje na 50 metrov - lahko greste na sprehod, v lekarno in v trgovino. Slovenija nima tako strogih ukrepov. Če jih uvedemo naslednji teden, bomo virus bistveno bolj omejili. A dvomim, da bomo to prenesli brez konflikta. Vlada računa, da bomo epidemijo omejili s tem, da se strezni še tista manjšina, ki se do sedaj ni."

Karel Erjavec Slovenija Erjavec razkril, kdaj bo dan D

vlada janez janša brdo seja vlade | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin pa je dejal: "Številke so jasne, če bi imeli večinsko podporo, bi jo izpričali s podpisi. Ker je nimajo, bo to izgubljen čas, a postopki so postopki in temu se bomo prilagodili. Verjamem, da bo ta vlada oddelala mandat do konca. Iz prve izkušnje se niso nič naučili. Mislim, da bodo na koncu razumeli, da brez NSi v tem mandatu ni nobene vlade."

Vasko Simoniti Slovenija "Poskrbeli bomo, da bo desetletje mrtvila stvar preteklosti"

Gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek je poudaril, da so že večkrat povedali, da sta njihova prioriteta stabilnost in zanesljivost, tako v stranki kot v vladi. "Treba je strniti vrste v spopadu z epidemijo in ekonomsko krizo," je dejal. "V SMC vodimo postopek programske prenove in strateškega premisleka o prihodnjih korakih, za nas je pomemben strateški projekt povezovanja političnega centra. Več manjših strank slabi liberalni center, SMC bo garant stabilnosti in zanesljivosti, ki je nujna za slovensko družbo."

Karel Erjavec Svet stranke Slovenija SMC-jev "ne" Karlu Erjavcu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • mario3 16:08 08.januar 2021.

    drecos ti pa nisi kura neumna ampak si pravi bebo

  • munja 15:19 08.januar 2021.

    Levakarji vedno bolj kažejo svojo bedno podobo. Če sedaj ne kažejo nobenega interesa zajeziti virus, ga tudi ne bodo, če bi prevzeli oblast, ker jim ni mar za ljudi, ampak za korito, iz katerega bi se radi hranili.

  • bogdan76 15:08 08.januar 2021.

    BO DANES KAJ KOLESARJENJA TEM JE OGROMNO BODON ZAVZELI RAČUNSKO SODIŠČE .