Slovenija
22567 ogledov

Med Janezom Janšo in Ljudmilo Novak znova počilo

Janez Janša Epa
Novakova Janši: Ne želiš me javno vpletati v svoje predvolilne boje!

Čeprav je predsednik vlade Janez Janša vsaj javno precej naklonjen ministrom in poslancem stranke NSi, pa svoje nastrojenosti proti evropski poslanki iz vrst NSi Ljudmili Novak že dolgo ne skriva več.

Med njima se vsake toliko zaiskri, kar se je ponovno zgodilo, ko je evropski parlament konec prejšnjega tedna sprejel resolucijo o temeljnih pravicah in vladavini prava v Sloveniji. Novakova, ki naj bi bila na evropskem političnem parketu sicer Janševa kolegica, se je namreč pri glasovanju vzdržala, kar je Janšo očitno zelo zabolelo.

Janez Janša EU Slovenija Evropski parlament izraža velike skrbi zaradi razmer pri nas

"Še nikoli se ni zgodilo, da bi poslanci katerekoli stranke v Evropskem parlamentu na tak način napadli lastno državo v času, ko nosi odgovornost vodenja EU. Celo kolegi iz vrst socialistov in liberalcev sprašujejo, kaj za ene vrste ljudje so Tanja Fajon, Milan Brglez in Ljudmila Novak," je zapisal Janša. 

Novakova mu ni ostala dolžna. "Moje mnenje v Bruslju zoper tvoj način vodenja vlade je bilo izraženo na internem zasedanju skupine EPP. Izražati kritiko znotraj lastne politične družine je v okoljih z zrelo demokracijo nekaj povsem običajnega. Ne želiš pa me javno vpletati v svoje predvolilne boje," mu je zabrusila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • urban0 14:56 08.januar 2022.

    Bravo Ljudmila, vsaj Ti uporabljaš svojo glavo za človeško komuniciranje, seveda Janša boli ker ni ovca, ki bi se podrejala njegovim nedemokratičnim dejanjem... 🤪😝

  • Plavi-mil 13:25 05.januar 2022.

    Stare članke pogrevate, nimate nič drugega, sicer pa škoda besed za to izdajalko.

  • Dusan12 11:27 05.januar 2022.

    Pa koja ti je ta ptičica Ljudmila, farška smrklja, a se še ni dovolj nalizala in to pred narodom.