Slovenija
17921 ogledov

Janez Janša o Šarčevem zapisu: Kriči in se smeši

Janez Janša Anže Petkovšek
Politiki nadaljujejo obmetavanja preko twitterja in facebooka.

Na jutranji zapis premiera v odstopu Marjana Šarca, ki svari pred vlado pod vodstvom SDS, se je že odzval prvak SDS Janez Janša. "Morali pa bi se vprašati, komu bo ta vlada podrejena, če se mediji stranke SDS, dokazano (in SDS tega niti ne zanika), financirajo iz Madžarske, da o spornih kreditih iz Republike Srbske niti ne govorim," je zjutraj na Facebooku zapisal Šarec, ki meni, da politika, namesto, da bi glede tega ukrepala, "tišči glavo v pesek." 

"Vprašati se moramo, ali želimo Orbanovo Slovenijo ali želimo suvereno, nam lastno Slovenijo. Ve se, kateri predsedniki strank imajo zdaj odločitev v svojih rokah. Izbira je jasna ... ohranjanje položajev in asistiranje pri vsem zgoraj navedenem ali predčasne volitve, kjer bodo odločili ljudje!" je zapisal Šarec. Celoten članek lahko preberete tukaj. 

Karl Erjavec, Janez Janša, Marjan Šarec Slovenija Šarec ostro proti Janševi vladi: Komu bo ta vlada podrejena

Janša: Pred predsedniškimi volitvami teh pomislekov ni imel

"Igralec pač igra svojo vlogo, dokler ne zamoči in ga režiser ne nažene. Potem pa iz parterja kriči na igralce in se smeši do patetičnega konca," je na twitterju odvrnil Janez Janša, ki je delil objavo svoje SDS glede tega, da je Šarec pred predsedniškimi volitvami iskal podporo tudi pri SDS. "Ko je Marjan Šarec moledoval in prosjačil, da ga stranka SDS podpre na predsedniških volitvah ter mu omogoči nastope v “madžarskih medijih” - vseh teh pomislekov očitno ni imel," so zapisali v SDS. 

Kot smo poročali v začetku tedna, je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) začel predkazenski postopek v zvezi s financiranjem nekaterih medijev blizu SDS.

Bratušek: Če Šarec ne bi odstopil, pogovorov o Janševi vladi ne bi bilo

Na Šarčev zapis se je na Facebooku z retoričnim vprašanjem odzvala tudi predsednica stranke SAB Alenka Bratušek. "Vprašati se moramo, zakaj je ta možnost danes sploh na mizi ...," je zapisala Bratuškova. 

Bratuškova včeraj ni izključila možnosti, da poslanska skupina SAB pri glasovanju za novega mandatarja podpre Janeza Janšo. Prvak SMC Zdravko Počivalšek je namreč s poslancema SAB Markom Bandellijem in Francem Kramarjem govoril o možnem sodelovanju v koaliciji. Oba poslanca sta zavrnila namige o prestopu. Bandelli je za STA dejal, da bi bila SAB težko v Janševi koaliciji, bodo pa v primeru sestave Janševe vlade iz opozicije podpirali dobre projekte. Dejal je tudi, da bi verjetno glasoval za nastanek te vlade. 

"Za stranko SAB politike, ki pod vprašaj postavljajo javno zdravstvo, javno šolstvo, vrednote NOB in človekove pravice, niso sprejemljive. Drži pa dejstvo, da se v poslanski skupini o glasovanju o morebitni novi vladi pod vodstvom Janeza Janše še nismo pogovarjali," pa so sporočili s stranke. Več tukaj.

Podobno kot Bratuškova, se na twitterju sprašuje vidni član SD, poslanec Matjaž Nemec. 

Komentarjev 34
  • Zdravko Lajh 22:24 14.februar 2020.

    ...vprašati se moramo, če želimo nadaljevanje tragikomedije, ali pa normalno državo brez serpentinškov, gotovinškov in podkupninškov

  • Papaja Popi 16:28 14.februar 2020.

    Tajni posnetek s sestanka SDS Ni še popolnoma potrjeno, ampak nekateri sumijo, da je bil posnetek narejen pred ljubljanskim sodiščem . . . https://www.youtube.com/watch?v=Hgk7n_sJg4g

  • Papaja Popi 16:28 14.februar 2020.

    Tajni posnetek s sestanka SDS Ni še popolnoma potrjeno, ampak nekateri sumijo, da je bil posnetek narejen pred ljubljanskim sodiščem . . . https://www.youtube.com/watch?v=Hgk7n_sJg4g