Slovenija
3704 ogledov

Janković pričakuje zmago v prvem krogu

Zoran Janković
1/9
Saša Despot
Ljubljanski župan se bo potegoval že za četrti mandat.

Zoran Janković in njegova Lista sta danes vložila kandidaturo za župana oz. mestni svet Mestne občine Ljubljana. Da se bo potegoval tudi za četrti mandat, je Janković naznanil že pred slabim mesecem, ko je dejal, da je bila odločitev za kandidaturo preprosta, saj sta ga k temu prepričala velika želja, ki so jo izrazili Ljubljančani in Ljubljančanke, izjemna ekipa ter svetniki njegove liste. 

V nedavnem pogovoru za Delo je sicer priznal, da je spomladi razmišljal o štirih možnostih in da je bila prva opcija upokojitev. "Zanjo imam vse pogoje, vendar sem se na sprehodu po Golovcu odločil, da ta možnost odpade. Opravil sem zdravniški pregled, ugotovili so, da sem zdrav in v odlični formi. Kasneje sem razmišljal, ali naj se udeležim lokalnih volitev ali pa, da prevzamem vodenje gospodarske družbe," je povedal 65-letni Jankvović.

4300 podpisov podpore

Kandidaturo je vložil z več kot 4300 podpisi podpore. Programa in obljub, meni, ne potrebuje, ker so v 12 letih naredili veliko za razvoj Ljubljane. "Na eni strani imamo tiste, ki na novo kandidirajo in obljubljajo, kar menijo, da je treba narediti, na drugi strani pa stabilno Listo Zorana Jankovića in župana. Za nas govorijo opravljena dela," je povedal o delu Liste Zorana Jankovića, brez katere po njegovem mnenju ne bi bilo razvoja Ljubljane. 

vložitev kandidature za župana | Avtor: Saša Despot vložitev kandidature Zorana Jankovića za župana Mestne občine Ljubljana in kandidature Liste Zorana Jankovića za mestni svet Mestne občine Ljubljana Saša Despot

"Naša pot je zelo jasna. Vse, kar naredimo, zagotavlja in dviguje kakovost življenja vsakemu prebivalcu Ljubljane."

Zoran Janković

Na volitvah pričakuje zmago v prvem krogu. "Odločili bodo volivci. Res je, da se javljajo novi kandidati. Vse jemljem resno, a nikogar se ne bojim," je zagotovil.

Obljube za prihodnji mandat

Napovedal je, da bo njihovo delo do zadnjega dne aktualnega mandata enako kot zadnja štiri leta oz. vseh 12 let in bodo vsak dan opravljali svoje dolžnosti. Dejal je, da je ponosen na pretekle dosežke in napovedal nekaj večjih projektov, ki ga čakajo v prihodnjem mandatu.

Zoran Janković Slovenija Zoran Janković ponovno v tekmo za župana!

Na področju infrastrukture je med drugim napovedal gradnjo kanalizacije, kolesarskih stez in obnove cest. V naslednjih treh letih naj bi tako občina prenovila 320 cest, kar naj bi po navedbah Jankovića pomenilo 20 odstotkov vseh cest.

Načrtuje tudi gradnjo 1500 novih neprofitnih stanovanj, prenovo osnovne šole Miška Kranjca, Riharda Jakopiča in Vrhovce in gradnjo vrtca v Trnovem. Zdravstveni dom v Bežigradu že dobiva prizidek, naslednja gradnja bo na Metelkovi ter na Rudniku.

vložitev kandidature za župana | Avtor: Saša Despot vložitev kandidature Zorana Jankovića za župana Mestne občine Ljubljana in kandidature Liste Zorana Jankovića za mestni svet Mestne občine Ljubljana Saša Despot
 

Janković v Stožicah Stožice Slovenija Janković bo moral na zatožno klop

Cukrarna naj bi zaživela v dveh letih, pri Rogu pa čakajo na odločitev sodišča. Prenova se obeta tudi atletskemu stadionu v Šiški, kjer čakajo na gradbeno dovoljenje. Prav tako so se dogovorili za projektiranje pokritega olimpijskega bazena Ilirija, kupili so tudi bazen Vevče in porušeni teniški center v Tomačevem.

Za zdaj trije protikandidati

Na zadnjih volitvah leta 2014, ko je bil izvoljen v prvem krogu, je prejel 57,5 odstotka glasov.

Pred tem so ga Ljubljančani in Ljubljančanke podprli na lokalnih volitvah že trikrat, in sicer prvič leta 2006, ko je prejel 62,99 odstotka glasov, štiri leta kasneje, 2010, ko je dobil 64,79 odstotka, in leta 2012, ko se je po neuspehu na državni politiki vrnil v lokalno politiko s 60,99 odstotka glasov. 

Proti njemu se bodo tokrat pomerili mestni svetnik SMC Dragan Matić, poslanec SDS in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar ter kandidat stranke Dobra država Smiljan Mekicar. Stranka Naprej Slovenija v boj pošilja Mihaela Riharja, Zeleni Slovenije pa naj bi izbrali Mirka Brniča Jagerja.

Janez Janša po srečanju s predsednikom republike Županske volitve Slovenija Znano, koga bo SDS postavila proti Jankoviću na volitvah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • amel 04:21 20.november 2018.

    Svaka čast za Jankovića samo tako naprej, želim ti veliko več kot si sicer zaslužiš in da si kot vedno vesel, nasmejan in predvsem zdrav 👔🤝👏👍💪🥂🏆🏅🥇

  • Spark 22:07 22.oktober 2018.

    Od Logarja pričakujem, da izpolni obljubo nekdanje kandidatke SDS Mazej-Kukovičeve in zgradi železnico do Krvavca.

  • maresem 07:10 11.oktober 2018.

    Ćefurijana bo dobila, kar si zasluži.