Slovenija
28 ogledov

Janković sinu dal denar za urejanje okolice

Janković je dejal, da je podprl civilno iniciativo, ki je lani predlagala postav Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Janković poziva vodstvo Dursa ali Alenko Jeraj (SDS), naj pojasnijo namen razkritja dokumenta, ki kaže, da je podjetje Electa iz svojega dolga do Jankovića njegovemu sinu nakazalo 129 tisoč evrov.

Na tiskovni konferenci, ki jo je sklical ljubljanski župan, je dejal, da razmišlja o ovadbi neznanega storilca za razkritje davčne tajnosti. Davčni urad RS (Durs) je pozval, "naj pride in opravi svojo nalogo in vpraša za vir premoženja".

Iz dokumentov, ki jih je prejel od Electe, je razvidno, da je Electa iz svojega dolga do Zorana Jankovića po njegovem nalogu prek asignacij nakazala sinu Juretu Jankoviću sto tisoč evrov leta 2007 in 29 tisoč evrov leta 2008, pojasnjuje. Kot pravi, je sinu nakazal denar, ker je v tistih letih urejal okolico svoje hiše. "Kaj naj bi bilo narobe, če oče da sinu denar?" se sprašuje.

Z odločbo, ki je označena z davčno tajnostjo, se po njegovih besedah predlaga, da se Jureta Jankovića pozove k prijavi premoženja in da se v primeru ugotovitve razkoraka med prijavo in dejanskim premoženjem uvede davčnoinšpekcijski nadzor.

Janković je dejal, da je naslovljenec dopisa članica SDS Alenka Jeraj. "Sedaj pa pozivam ali celo obtožujem vodstvo Dursa, ki je podatke dalo v javnost, ali pa Jerajevo, da pojasnijo namen teh podatkov," je še dejal.

Komentarjev 23
  • xy 00:11 21.november 2011.

    res mi je žal zate ker si tako zaslepljen, ti pa ne privoščim da bi zaradi tega oslepel

  • xy 21:01 20.november 2011.

    Njavo groziš? ja tak je vaš način a ne Jajčkoti

  • xy 20:59 20.november 2011.

    Govoriš o Jajčkotu, res ga bo lahko kmalu pisal ;)