Slovenija
4369 ogledov

Takšen je Jankovićev odziv na Loredanove izjave

Zoran Janković Profimedia
Ljubljanski župan se je odzval na izjave ministra za zdravje.

"Župan Zoran Janković je zgrožen nad včerajšnjimi izjavami ministra za zdravje Danijela Bešić Loredana v oddaji 24 ur zvečer," so v izjavi za javnost sporočili iz Mestne občine Ljubljana (MOL).

Danijel Bešić Loredan je v oddaji na Pop TV namignil, da želi Zoran Janković trgovati z zemljišči in infrastrukturo dveh nedavno zaprtih zdravstvenih domov v prestolnici.

"Zapreti dve enoti in pridobivati signale, da želi župan dolgoročno ti dve enoti prodati, ker je zemljišče super in strniti zdravstveno dejavnost na ostale lokacije ...," je dejal Loredan. Obenem je opozoril na dogajanje v ZD Ljubljana in potrdil uvedbo nadzora nad omenjeno ustanovo.

Zoran Janković Slovenija Bešić Loredan: Janković zapira ZD, ker bi rad prodal zemljišča

"Danes je župan v zvezi s tem ministru poslal dopis, na katerega pričakuje odziv. Zadevo bo komentiral v torek, 10. januarja 2023, na novinarski konferenci," so še dodali na MOL.

Minister je nedavno sporočil, da ga je župan Janović po tem, ko ga je obvestil o uvedbi nadzora v ZD Ljubljana, ta opozoril, da ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico Antonijo Poplas Susić pusti pri miru.

Bešić Loredan je Jankoviću očital še, da ne utegne priti na ministrstvo in pregledati pisem, ki se nanašajo na omenjeno problematiko. Minister je odločen, da mu jih bodo ob priložnosti predali, hkrati pa jih pokazali tudi poslancem in mestnemu svetu.

Danijel Bešič Loredan | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Komentarjev 11
  • Plavi-mil 08:54 06.januar 2023.

    Prvo se ljubita, potem se zravsata, tipično levičarsko. Je pa res ta balkanec, če le more porekupčuje z zemljišči v Ljubljani in kasira od vseh.

  • Grof 18:26 05.januar 2023.

    Za Jankovića vem, da je Jankovićev Zoran, za Bešića pa nevem, a je Loredan Bešić, ali Bešić, kajti, enkrat berem eno, drugić drugo, prosim za razlago,ker bo drugače zame Prdić Blefer

  • radovednica 17:03 05.januar 2023.

    Vsak je svojevrsten "patron". Minister sploh ni daleč od resnice, pravzaprav sploh ni nič narobe ugotovil. Je pa tudi sam zgolj bla, bla minister, učinkov do danes še nobenih. Kako pa gospod župan ljubljanski razmišlja, je pa jasno, vso Ljubljano ...prikaži več razprodat, deleže njemu v žep. po možnosti razprodat priseljeni falangi tujcev, po možnosti, če se le da, "svojim z juga".