Slovenija
11 ogledov

Jankovićeva obveljala

Stožice, dvorana Nik Rovan
Stožice. Petrol in Triglav neuradno ostajata glavna favorita za ime.

Javni zavod Šport Ljubljana ne bo objavil še tretjega razpisa za poimenovanje dvorane in stadiona v Stožicah, ampak bo začel neposredna pogajanja, kar je že prejšnji petek za Žurnal24 napovedal direktor zavoda Roman Jakič.

To pomeni, da je obveljala napoved ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je na odpiranju ponudb drugega razpisa prejšnji ponedeljek izjavil: "To je tako pomembna in dobra lokacija, da bom vztrajal pri svojih izhodiščnih pogojih." To pomeni tri milijone evrov (z DDV) v petih letih za ime dvorane in 1,8 milijona za ime stadiona.

Septembra le z imenom?

Tudi drugi razpis je namreč propadel, potem ko je Petrol za ime dvorane ponudil milijon evrov brez DDV v petih letih, Zavarovalnica Triglav pa je poslala le pismo o nameri. "Omenjena ponudba oziroma pismo o nameri nista ustrezala razpisnim pogojem," so odločitev pojasnili v zavodu in napovedali: "Ko bo izbran ponudnik, bomo javnost o tem obvestili na spletni strani zavoda." To se bo predvidoma zgodilo pred septembrom, neuradno pa glavna favorita ostajata Petrol in Triglav, čeprav se lahko zavod pogaja s komerkoli.

V Petrolu včeraj odločitve o neizbiri niso želeli komentirati, prav tako niso odgovorili, ali jih posel še vedno zanima. Povedali pa so: "Najbrž so nas zavrnili zaradi denarja, uradnega sporočila nismo dobili." Predsednik uprave Triglava Matjaž Rakovec pa je povedal, da poimenovanje dvorane po podjetju v svetu ni nič nenavadnega, in kot primer navedel Allianz Areno v Münchnu: "Velika podjetja se zavedamo svoje vloge v okolju in del sredstev vanj vračamo." V Triglavu so dodali, da je pismo o nameri osnova za nadaljnja pogajanja, poleg tega pa bodo pripravili analizo in ovrednotili investicijo. Zanjo se bodo odločili le, "če bi bil projekt ekonomsko bolj smiseln kot druge oblike promocije".

Komentarjev 1
  • 1111 16:34 07.julij 2011.

    bolano...najboljše..da se da, imena tako kot letališčem...IDIOTI!! kreten...naj da ime Jakić in naj plača 2.5 milijona € za vzgled!!