Slovenija
21 ogledov

Janša čestital Cipru ob uvedbi evra

Ciprski predsednik se je Janezu Janši zahvalil, da se jim je pridružil na uradni Žurnal24 main
Slovenski premier Janez Janša, predsedujoči Svetu EU, je v Nikoziji čestital Cipru za uspešen prevzem evra.

"Uvedba evra na Cipru ni pomemben korak in dosežek samo za Ciper, temveč tudi za celo EU, sploh za območje evra," je slovenski premier Janez Janša poudaril po srečanju s ciprskim predsednikom Tasosom Papadopulosom.

 
 

Predsednik Tasos Papadopolus, vam in vaši vladi želim zdrave javne finance, Ciprčanom pa toliko evrov v denarnicah, kot je le mogoče.

Janez Janša na slovesnosti v Nikoziji

 
"To je zelo pomemben dan, zgodovinski dan," je poudaril Janša. "Zelo dobro vem, kako se počutite, saj je šla pred enim letom Slovenija skozi prav to obdobje. Vesel sem, da lahko te trenutke delim z vami," je dodal.

"Čestitam Cipru; ne le za uvedbo evra, temveč tudi za dobro zaposlenost, solidne finance in zelo dobre makroekonomske rezultate," je dejal Janša.

Papadopulos je Janši izrazil dobrodošlico in se Sloveniji zahvalil za pomoč ob uvedbi evra na Cipru. "Slovenija je bila prva, ki je uvedla evro, in ves čas priprav so nam predstavniki Slovenije in slovenski ministri pomagali na osnovi izkušenj s težavami ob uvedbi evra. Zato bi rad izrazil hvaležnost vsem, ki so nam pomagali," je dejal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.