Slovenija
1885 ogledov

Janša napovedal, da se bodo za glasove borili do zadnje preštete glasovnice

Janez Janša Profimedia Janez Janša
Predsednik SDS in premier Janez Janša člane nagovoril na konvenciji stranke pred volitvami v DZ.

Janez Janša je v slavnostnem nagovoru spomnil, da se Slovenija prvič po letu 2008 odpravlja na redne volitve. "Zdržali smo do konca. In na te volitve gremo povsem mirno, naredili smo vse, kar je bilo potrebno, mogoče še malo več," je ocenil.

Kritičen do kritike opozicije

Janša je bil kritičen do tekmecev iz opozicije, češ da je pričakoval, da bo kampanja nekakšno merjenje rezultatov obeh vlad tega mandata, a se je opozicija osredotočila na kritiko.

"Mi ne delamo čudežev, delamo tisto, kar smo sposobni, včasih nekoliko več, a čudežev ne delamo," je dejal. Ob tem pa se je obregnil ob največjega rivala: "Nekdo ti odpre račun v drugi evropski državi in tja se ti steka denar, ne da bi ti to vedel. To so čudeži, ki bi jih zavidal celo Jezus. Tega mi nismo sposobni."

Je pa sam izpostavil, da se danes po Sloveniji gradi in da ljudje razliko vidijo in čutijo. "Dokazali smo da smo vlada, ki v krizi pomaga vsem, brez dvojnih meril. Predstavljate si, kako bi bili uspešni, če ne bi bilo nagajanja," je navedel.

"Danes pravijo, da bodo danes vse to razveljavili z enim zakonom, ki ga bi napisala civilna družba," je spomnil in ob tem dodal, da se ve, proti katerim zakonom je glasovala opozicija. "Poglejte, kako so glasovali, in se primite za denarnice," je dejal.

Boj do zadnjega glasu

Izpostavil je tudi pomen sodelovanja, tako v svetu kot pri ključnih razvojnih projektih doma. Prepričan je, da če bi dosegli spravo, ne bi bilo izključevanja, drugorazrednosti. Po njegovem prihaja čas, ko bo sodelovanja več in bo Slovenija zmogla več.

Ne strinja se s tistimi, ki govorijo o teh volitvah kot "zadnji bitki naše generacije". "A naredimo jim uslugo: Res bo to njihova zadnja bitka in naša naslednja zmaga," je dejal. A razmere so tesne, za glasove pa se bodo borili do zadnjega preštetega glasu in med ljudmi, ki se ne zavedajo, da bo tokrat njihov glas res odločilen, je napovedal.

Robert Golob Volitve Slovenija Golobu grozi, da na volilno nedeljo ne bo smel od doma Slovenija Janša presenetil s pozivom v ring ena na ena na nevtralnem terenu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • rd2dmk2 09:41 20.april 2022.

    mene ne zanima, da se bo boril do zadnjega glasu, to se vedno.. mene bolj zanima KAKO se bo boril ? mogoče kot donald.. ki še danes ve (ne misli ) da je zmagal na zdnjih volitvah v ZDA.

  • Stane Adamič 09:22 20.april 2022.

    Vse kar na POP TV komentiraš o Golobovih računih v tujini te skrbno in takoj brišejo.

  • leonardo 08:10 20.april 2022.

    Le kako se bo boril do zadnjega glasu, saj še iz svoje luknje ne upa brez oboroženega spremstva?