Slovenija
32921 ogledov

Janša napovedal preklic epidemije

Janez Janša Saša Despot
Predsednik vlade Janez Janša je v parlamentu napovedal, da bi lahko že kmalu razglasili konec epidemije.

Dejal je, da je "Slovenija v teh zadnjih dveh mesecih, kajne, skoraj natančno dveh mesecih, je epidemijo ukrotila. Danes ima Slovenija najboljšo epidemiološko sliko v Evropi, kar omogoča tudi preklic splošne epidemije, kar se bo verjetno pokrilo z datumom, s katerim se iztekata tudi prva dva proti korona paketa. Se pravi, je bilo tudi naše načrtovanje, v zelo težkih razmerah, praktično, do dneva natančno".

Ta zakonodaja se izteče konec maja.

Opozoril pa je, da njegova napoved velja, če se epidemiološka slika ne bo pokvarila in spomnil na nevarnost ponovnih izbruhov, kot so se zgodili na primer v Singapurju. Zaradi tega bodo nekateri ukrepi ostali v veljavi. Kateri, ni pojasnil.

Današnji podatki o novih okužbah so odlični. Vlada je včeraj sprostila celo vrsto ukrepov. Tako bodo lahko odprti turistični obrati, a pozor, poležavanje na plaži je še vedno prepovedano.

Dovoljena, sicer še ne takoj, je tudi rekreacija in skupinski športi. Spremenjena so tudi pravila glede obiska trgovin. 

Jelko Kacin je na novinarski konferenci napovedal, da bi lahko notranji minister Aleš Hojs v nekaj urah ali dneh preklical še eno izmed ključnih omejitev. 

Janša sicer v parlamentu predstavlja vladno poročilo o nabavi zaščitne medicinske opreme.

dezurni@zurnal.24.si

 

 

 

Komentarjev 32
  • jozef89 10:00 17.maj 2020.

    Zmanjkuje denarja za pomoč ljudem,kmalu bo treba vračati z obrestmi!

  • francl12 08:14 16.maj 2020.

    janšistični hitler je moral ukiniti epidemijo zaradi dostave turistov v hrčkarijo! Sloveniji pa kot ponavadi ostane samo kakec in smeti.

  • Kirka 16:58 15.maj 2020.

    Veliki vodja KP SDS, večni kralj noriškega kraljestva, pesnik in kolumnist, športnik, je ustanovil svojo zasebno fakulteto. Glavni predmeti: kako lagati, samopoveličevanje, zmerjanje, kako krasti kot srake. Študenti so zelo uspešni, najvišja ocena je 60,5; toliko je tudi najvišji IQ ...prikaži večQ študentov, pametnejših ne sprejmejo.

Sorodne novice