Šport
1193 ogledov

Šport kmalu nazaj, ta datum prinaša ogromne spremembe!

Fitnes Profimedias
Vlada je na sredini seji sprejela ukrepe, ki bodo precej olajšali življenje športnikom in rekreativcem.

Sekretar za izobraževanje in šport v kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek je najprej predstavil kronologijo sproščanja ukrepov na področju športa v preteklih tednih. Nato je predstavil spremembe na področju športa, ki bodo z odlokom stopile v veljavo 23. maja.

Z omenjenim datumom bo spet dovoljena prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, lahko se bodo izvajali javnoveljavni programi usposabljanj za strokovno delo. Vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi, tudi v šolskih telovadnicah. Dovoljen bo tudi telesni stik med udeleženci vadbe in tekmovanj.

Portoroški hoteli Bizarno Slovenija Poležavanje na plaži še vedno odpade

Novi odlok bo veljal za vrhunski šport kakovostni šport, šport invalidov, šport študentov, šport starejših in za rekreacijo.

Dolinšek se ob novinarskih vprašanjih dotaknil tudi situacije glede fitnesov. "Ko gre za fitnese, kjer se izvaja storitvena dejavnost, je to v domeni gospodarskega ministrstva. Za fitnese v okviru športno-rekreativnih objektov, je vrhunskim športnikom dovoljeno delo."

Marjan Dolinšek | Avtor: PrtSc PrtSc

Nekaj sprememb je tudi glede bazenov. "Bazeni v turističnih objektih so stvar gospodarskega ministrstva. So pa dovoljeni treningi in tekmovanja v vodi tudi v kolektivnih športih kot je vaterpolo," je dejal Dolinšek.

Ta je povedal, da je o možnostih dodatne podpore športu v obliki različnih subvencij in oprostitve nekaterih dajatev še prezgodaj govoriti, da pa vlada o tem razmišlja.

Dolinšek se je zahvalil vsem športnikom za in športnim delavcev za strpnost, pomoč, in poslane predloge.

Koronavirus - UKC Ljubljana Slovenija Nove odlične novice o okužbah pri nas
 

Komentarjev 1
  • izRODEk 13:04 14.maj 2020.

    In zakaj je sprostitev napovedal Jajo? Da se malo pozabi, da je dva meseca kradel kot cigan?

Sorodne novice