Šport > Košarka
382 ogledov

Dončić, Dragić in druščina z drugačnimi žogami

Spalding NBA žoga Twitter
V razvoju in izboljšanju bodo sodelovali tudi sami košarkarji.

V ligi NBA, kjer igrajo tudi trije Slovenci Goran Dragić, Luka Dončić in Vlatko Čančar, so zaradi pandemije novega koronavirusa trenutno zaustavljene vse aktivnosti, iz pisarne najmočnejše košarkarske lige na svetu pa so sporočili, da bodo v sezoni 2021/22 zamenjali uradnega dobavitelja žog.

Vse tekme v ligi NBA se od leta 1983 igrajo z žogami podjetja Spalding, od leta 2021 pa bo uradni dobavitelj postalo podjetje Wilson, ki je najpomembnejši košarkarski rekvizit ekipam dobavljal v samem začetku lige NBA od leta 1947 in nato še naslednjih 37 let.

Wilsonove usnjene žoge bodo imele značilnosti in specifikacije žog, ki so trenutno v uporabi. V razvoju in izboljšanju bodo sodelovali tudi sami košarkarji, so zapisali pri podjetju, ki bo od leta 2021 dobavljal žoge najmočnejši košarkarski ligi na svetu ter v ženski ligi WNBA, razvojni košarkarski ligi G League, virtualni ligi NBA 2K ter afriški ligi BAL.

Luka Dončić Iz zakulisja Šport Multimilijarder razkril skrivnost o Dončiću
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.