Slovenija
29 ogledov

Janša tvita: Volitve spet v luči Patrie

Janez Janša Žurnal24 main
Potopili so ladjo in sedaj bežijo z nje, še prej pa so poskrbeli zase, se je na napoved premierke Alenke Bratušek, da bo v ponedeljek predsednika republike in DZ obvestila o svojem odstopu, na družbenem omrežju Twitter odzval predsednik SDS Janez Janša.

"Dogovor koalicije na Brdu o rešitvi Slovenije: Alenka Bratušek v Evropsko komisijo, Igor Lukšič v Evropski parlament, Gregorju Virantu mastne pogodbe za twininge, Karlu Erjavcu veleposlaništvo v Beogradu. Eureka," je v enem od tvitov zapisal Janez Janša.

V odzivu na napoved Alenke Bratušek je predsednik SDS na Twitterju še zapisal: "Evropske volitve 25. maja, referendum 8. junija, državnozborske volitve 22. junija... Mogoče bi še Borut Pahor odstopil, pa imamo v senci afere Patria kar vse volitve."

Po oceni SDS bodo volitve, kadarkoli že bodo, prepozno. "Pričakujemo, da bodo te izpeljane skladno z ustavo in zakonodajo. V času do volitev smo pripravljeni sodelovati s političnimi strankami pri pripravi izvedbenega zakona o fiskalnem pravilu in spremembi volilnega sistema," pravijo v SDS in dodajajo, da do volitev svojega kandidata za predsednika vlade ne bodo predlagali.

"Bratuškova bi lahko odstopila že danes"

Vlada Alenke Bratušek je bila in je škodljiva za Slovenijo, saj je državljane vratolomno zadolžila ter jih obremenila z novimi in višjimi davki, ob čemer pa ni izpeljala niti ene same resne strukturne reforme, niti ni pripravila izvedbenega zakona za fiskalno pravilo, kar bi morala storiti že pred 10 meseci. Na zdravstvenem resorju so se ministri menjavali kot po tekočem traku, nobenih ukrepov ni bilo za razbremenitev gospodarstva, ustavilo se je celo črpanje evropskega denarja, kar je še pika na i njene nesposobnosti, ocenjuje prvak SLS Franc Bogovič, ki poudarja, da bi premierka lahko odstopila že danes.

"To agonijo je treba nemudoma končati. Ljudje naj čim prej na volitvah povedo, komu so pripravljeni zaupati, da Slovenijo popelje iz krize," še pravi Bogovič.

V ponedeljek konec vlade

Premierka Bratuškova je po današnjem sestanku s predsedniki treh koalicijskih strank napovedala, da bo v ponedeljek predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika DZ Janka Vebra obvestila o odstopu s funkcije predsednice vlade.

Komentarjev 46
  • Miran Polič 19:32 04.maj 2014.

    Ladja se je potopila,ko si vladal ti s tvojo mafijo

  • dragec 16:54 04.maj 2014.

    Bog moj, "skot", pa ti si res ljubitelj zoo seksa, ali si peder, ha?

  • dragec 16:53 04.maj 2014.

    Vladek, kaj sem ti rekel, mamo vprašaj, kdo te je sklepal, verjetno solatar