Slovenija
1581 ogledov

Je izvršilni odbor Levice prižgal zeleno luč?

Peterček in Levica Stranka LMŠ/Twitter
Pogajanja šestih strank za sestavo koalicije se nadaljujejo.

Predsedniki šestih strank, ki se usklajujejo o vsebini koalicijske pogodbe, so popoldne ponovno sedli za pogajalsko mizo. Predstavniki Levice morebitnim koalicijskim partnerjem predstavjalo stališče izvršilnega odbora, ki se je sestal pred tem.

 

Izvršni odbor stranke Levica je razpravljal ali je izkupiček nedeljskih maratonskih pogajanj s peterico sredinskih strank ustrezna podlaga za nadaljevanje pogovorov in morebiten vstop v koalicijo pod vodstvom predsednika LMŠ Marjana Šarca.

Odprtih še nekaj pomembnih vprašanj

Kakšno je stališče izvršnega odbora Levice, javnosti prav tako pa ni znano, katera vprašanja so ostala odprta po včerajšnjih pogajanjih. Po poročanju Radia Slovenija, ki se sklicuje na neuradne vire, naj bi ostala odprta tudi za Levico zelo pomembna vprašanja, ki se nanašajo na davke, izdatke za obrambo imigracijsko politiko in prodajo NLB.

Časa ni veliko

Tako je možno oboje, da Levica, kot je to storila že NSi izstopi iz pogajanj ali pa se še skuša pogajati in zmanjšati razlike med stališči. Še vedno je odprta tudi možnost, da Levica vlado Marjana Šarca, ki bi bila manjšinska, podpre le projektno. 

Luka Mesec, Levica, po sestanku predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS Koalicijska pogajanja Slovenija "Levica naj prevzame odgovornost"

Vendar pa je morebitna nova koalicija strank LMŠ, SD, SMC, NSi, SAB in Levica pri usklajevanjih časovno omejena. 14 dnevni rok za drugi krog usklajevanja o mandatarju, se je začel v soboto, v Levici pa morajo pred podpisom koalicijske pogodbe preveriti podporo med vsemi člani stranke. Pogajanja peterčka pod vodstvom Marjana Šarca z Levico naj bi se tako končala do konca tega tedna. 

 

Komentarjev 9
  • miki1234 07:41 31.julij 2018.

    jasno se vidi, da se niti enemnu ne gre za dobrobit države, kaj šele državljanov. vsem gre zgolj za svoje cilje in interese. fuj

  • jezero 07:36 31.julij 2018.

    Vlada z Janezom Janšo bi prinesla Sloveniji silovite demonstracije! Absolutno nestabilno politično stanje!

  • Avatar olor
    olor 22:43 30.julij 2018.

    Takšna vlada s toliko strankami se ne bo vzdržala eno leto. Če ne drugi jo bodo zj...li sindikati, ki bodo začeli izsiljevati, nato pa še različni interesi strank.