Slovenija
45 ogledov

Je pol kaznivih dejanj zastaranih?

kmetija Bužekijan Barbara Milavec
Afera. Gradnje turistične kmetije Bužekijan se je končno lotila tudi policija.

"Prvega oktobra smo prejeli obvestilo protikorupcijske komisije, na podlagi katerega kriminalisti preverjajo, ali so podani razlogi za sum za uradno pregonljivo kaznivo dejanje pridobivanja dovoljenj za gradnjo turistične kmetije Bužekijan," potrjujejo na koprski policijski upravi. Na vprašanje, zakaj preiskave o domnevno spornih odločitvah pri tej investiciji nad Strunjanom, o kateri so mediji precej pisali že pred leti, niso začeli že prej, odgovora nismo dobili. Časnik Finance je sicer včeraj med drugim zapisal, da je anonimna prijava v tej zadevi šla nedavno tudi na Nacionalni preiskovalni urad in posebno tožilsko skupino, zagrešena domnevno kazniva dejanja pa naj bi bila povezana z goljufijo, zlorabo položaja in uničevanjem okolja. Neuradno je sicer slišati, da je del morebitno kaznivih dejanj v tej zadevi že zastaral, za del pa policija še ni ugotovila niti obstoja suma kaznivega dejanja.

Zgodba z dolgo brado

Spomnimo, gre za objekt, za katerega je domačin Edi Bužekijan v času županje Brede Pečan dobil dovoljenje občine za zidanje turistične kmetije na zaščitenem naravovarstvenem območju, kjer gradnje niso dovoljenje. Zavod za varstvo kulturne dediščine iz Pirana pa je zamudil rok, v katerem bi lahko zavrnil soglasje za gradnjo. Namigovanja, da za investicijo dejansko stojita odvetnik Miro Senica in Katarina Kresal, sta oba do zdaj odločno zavračala.

V zgodbi naj bi bilo sicer kar deset osumljenih, med drugim Breda Pečan, Tomislav Klokočovnik, Darko Grad, Edi Bužekijan in drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.