Slovenija
500 ogledov

Jerajeva ostaja predsednica Ženskega odbora SDS

Maša za domovino ob dnevu državnosti. Boštjan Tacol
Ženski odbor Slovenske demokratske stranke je na današnjem kongresu na Lavrici izvolil novo vodstvo in za predsednico Ženskega odbora SDS ponovno za prihodnja štiri leta soglasno izvolil Alenko Jeraj. Delegatke so med drugim potrdile resolucijo "(Ne)moč žensk v času krize", so danes sporočili iz Ženskega odbora SDS.

Delegatke so med drugim potrdile resolucijo "(Ne)moč žensk v času krize", so danes sporočili iz Ženskega odbora SDS. Z resolucijo želijo opozoriti na položaj žensk v družbi, še posebej v času finančne in gospodarske krize, pa tudi krize vrednot.

V resoluciji so se med drugim zavezale, da bodo "v tem posebej težkem času socialne, gospodarske in finančne krize", združile znanje in moči slovenskih izobraženk, znanstvenic in delavk ter pripravile program morebitnih dodatnih ukrepov, ki bi prispevali k izboljšanju javnofinančnega položaja. V roku enega leta pa bodo ponovno preučile položaj žensk in se dogovorile glede priprave morebitnih novih dodatnih ukrepov in prizadevanj.

Gostje tudi iz drugih strank

Uvodoma so zbrane med drugim nagovorili predstavnik občinskega odbora SDS Škofljica Janez Zagorc, predsednica Ženskega odbora SDS Alenka Jeraj ter podpredsednika SDS Zvone Černač in Sonja Ramšak. Kongresa sta se poleg nekaterih poslank SDS in obeh evropskih poslank stranke Romane Jordan in Zofije Mazej Kukovič udeležili tudi predsednici Ženske zveze NSi in Ženske zveze SLS Mojca Kucler Dolinar in Vesna Starman.

Odbor je razpravljal tudi o pripravah na 10. kongres SDS, ki bo 11. maja v Celju in kjer bodo predstavnice občinskih in ženskih odborov sodelovale kot delegatke. Evidentiranih je bilo tudi več kandidatk za organe SDS, ki se bodo volili na kongresu stranke.

Slovenija, dežela velikih žensk

Kongres so zaključile z razstavo in zbornikom, ki sta nastala v okviru projekta Ženskega odbora SDS "Slovenija, dežela velikih žensk". S projektom so želele obuditi spomin na izjemno ustvarjalne in inovativne Slovenke, ki so do sedaj ostale v senci preteklosti, so zapisali v sporočilu po kongresu.

Komentarjev 8
  • dragec 07:11 14.april 2013.

    dobra za pogledati

  • dragec 07:10 14.april 2013.

    dobra za fu....

  • Darko 22:28 13.april 2013.

    v katerem letu ti živiš?