Slovenija
16 ogledov

Joras poškodoval delavca

Joško Joras (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
"Poškodoval sem ga po nesreči, potem ko me je verbalno napadel in dvakrat udaril," nam je povedal Joras.

Joško Joras je v pogovoru za zurnal24.si zatrdil, da je Valenta Sakača poškodoval po nesreči. Do incidenta je prišlo na spornem ozemlju, ki je glede na hrvaško zemljiško knjigo last Urbana Cerarja, po slovenskih podatkih pa jo ima od slovenskega sklada kmetijskih zemljišč in gozdov v najemu Joras. "Delavci so kosili parcele, ki jih imam v najemu, kar sem jim prepovedal. Potem sem njihovo košnjo poslikal za prijavo policiji," je povedal Joras, ki je na Policijski upravi Koper vložil prijavo kaznivega dejanja, fizičnega napada in motenje posesti na slovenskem ozemlju s strani neznanih oseb iz Republike Hrvaške, ki jo je objavil tudi na svoji strani na Facebooku. Na PU Koper dogodka ne komentirajo, saj izjavo za javnost še pripravljajo.

Kdo je začel?

Jorasova kosilnica je Sakača oplazila po kolenu, potem ko se je Sakaču, ki je Jorasu domnevno grozil in ga dvakrat celo udaril, Joras začel umikati in je padel, nam je dogodek opisal Joras. Medtem sin poškodovanega trdi, da je njegov oče vljudno pozdravil Jorasa, ki pa mu ni odzdravil, ampak je samo pritisnil na plin in s kosilnico zamahnil proti njemu; Sakaču so v umaškem zdravstvenem domu sanirali dvajset ran, dobil je nekaj šivov, piše Novi list.


Na kraj dogodka so prišli hrvaški policisti, "ki jim nisem hotel dati izjave, zaseženo kosilnico in zaščitno mrežo za oči pa moram zdaj zahtevati prek slovenskega zunanjega ministrstva," je še povedal Joras.

Komentarjev 4