Slovenija
49 ogledov

Juri: "Danes se bom odločil"

lUKA jURI Barbara Milavec
Luka Juri se bo danes odločil, ali in pri kateri stranki bo kandidiral na bližajočih se volitvah. Odločitev SD-ja mu še vedno ni jasna, stikov s člani te stranke (z izjemo glavnega tajnika) v zadnjih dneh ni imel.

Poslanca stranke SD Luko Jurija je v soboto presenetila novica, da ga ni na listi kandidatov SD za volitve. Neposredno po tem ni vedel povedati, ali bo ostal v stranki ali bo svojo politično pot nadaljeval drugje. Danes nam je na vprašanje, kaj načrtuje, odgovarjal: "Odločil sem se, da bodo moje poteze odvisne od dveh političnih prioritet. Prva je zagotovitev, da se ne bi uresničile prenovljene težnje po izgradnji plinskega terminala v Luki Koper, prenovljene težnje tudi znotraj SD; druga, da se na dogovorni način uredi in zagotovi vprašanje enotnosti na občini Koper."

Odločitev bo padla danes

Konkretno glede izbire stranke pa: "Kar se mene tiče, je trenutno možna ena varianta. Če se bom za to odločil, bom to sporočil v zelo kratkem času. Na osnovi tega in mojega osebnega zaupanja v druge možne poti se bom danes moral odločiti."

S predsednikom stranke SD Borutom Pahorjem se od novice o neuvrstitvi na kandidatno listo ni slišal, prav tako ne z drugimi. "Na kratko sem se pogovoril z glavnim tajnikom, a odločitev meni še vedno ni jasna." S strankarskimi kolegi je po lastnih besedah imel določena nesoglasja glede posameznih politik, sploh do Teša 6 in plinskih terminalov.

Komentarjev 5
  • privat 16:28 07.november 2011.

    prvo mora peleničke zamenjat...ne rabimo mi otrok v vladi...ali pač??

  • hubertfast 12:20 07.november 2011.

    Juri, hvala lepa za tvoja 3 prelepa leta v parlamentu, zdaj bo pa treba odrasti in iti lepo delat. Tri letnih počitnic v parlamentu je zdaj konec. Potrebno bi bilo zamenjati vseh 90 poslancev.

  • MK 11:43 07.november 2011.

    Glede na to, da si ista rit kot vsa tvoja širša familija ne bo nobene škode, če si za spremembo najdeš službo. Kaj dobrega si pa ti naredil za Slovenijo in kaj za svoj žep?Ne seri. A če ti ...prikaži več prijatelčk vzame igračko si boš pa takoj poiskal novega prjatlčka? Mogoče je pa mel razlog da ti je vzel igračko? Aaaa? Če si bil enkrat izvoljen (slučajno seveda!) še ne pomeni , da boš novi Potrč! Bednik!