Slovenija
24614 ogledov

Objavili podatke: Številke novih okužb tudi včeraj strašljive

Jelko Kacin STA/Daniel Novakovič
Ob nekaj več opravljenih testih kot dan pred tem je bilo v četrtek po besedah vladnega govorca za covid-19 potrjenih 362 novih okužb.

Jelko Kacin je v ooddaji Dobro jutro na TV Slovenija povedal: "Danes do polnoči je bilo v Sloveniji 362 pozitivnih, še kakšna številka gor dol, ko se vse to preračuna, ob približno 20 testih več kot včeraj. Skratka 20 manj končnega izplena, torej rekorda ne bo. Za jutri pa zelo pozorno spremljamo in ne bi nas smelo presenetiti, če bomo šli čez 387."  

"Pri teh številkah, kot jih imamo zdaj, pomeni, da bomo čez vikend nad incidenci okoli 140, kar pomeni, da bo verjetno vsak od nas že poznal koga, ki je okužen," je povedal vladni govorec za covid-19. 

"Že nekaj časa je pripravljen načrt ukrepanja v drugem valu. Ko se število bolnikov v bolnišnici dvigne na 250, zazvonijo alarmi in je čas, da razglasimo epidemijo," je o tem, kaj sledi, povedal Kacin. Ali bodo ukrepi, ki so začeli veljati danes, zadostovali, bo jasno čez deset do 14 dni. Prepričan je, da bo od danes naprej manj napak, ki bi lahko pripomogle k širjenju virusa.

Če ti ukrepi ne bodo zadoščali, bodo v veljavo stopili ukrepi iz tretjega paketa oranžne faze.

Za danes popoldne je sklicana seja sveta za nacionalno varnost. 

Zaradi porasta okužb reorganizacija dela

Na kliniki za infekcijske bolezni so zaradi naraščanja števila obolelih z novim koronavirusom ostale bolnike premestili v Bolnišnico dr. Petra Držaja. Infekcijska klinika je povsem spremenjena v bolnišnico, ki obravnava le bolnike s covidom-19, bolnike, ki so bili v stiku z okuženimi in ne morejo takoj na navadni oddelek, obratuje pa tudi tako imenovana siva cona, v kateri so bolniki, ki so že v obravnavi, a še ni znano, ali so okuženi ali ne. 

Zaradi povečanega števila novih okužb epidemiologi ne zmorejo več slediti vsakemu posameznemu primeru. Izbrali so prioritetne skupine, kjer bodo še vedno sledili stikom in izvajali epidemiološka anketiranja. Fokusne skupine so domovi starejših občanov, šole, zdravstvene ustanove in skupna gospodinjstva.

Aleš Hojs Slovenija Novi ukrepi morda že za vikend

Več sledi ...

Komentarjev 11
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 10:55 09.oktober 2020.

    strašljivo je laganje jajota, kacota, metadonota in beopi*ke, ki bodo na koncu vsi umrli od lažnega korona virusa. Namreč laž je človekov največji sovražnik in njegova prezgodnja smrt.

  • maresem 10:07 09.oktober 2020.

    Strašljive so vaše pojave in vaše bluzenje. Potunkajte se v greznico in tam boste varni. Pozdravlja vas Bill & WHO mafija s Pedrosom na čelu.

  • Mesija 10:05 09.oktober 2020.

    Napišite apokaliptično, kreteni psihopatski.