Slovenija
2951 ogledov

Kacin: Vztrajanje vlade pri pogoju PCT se je izplačalo

Jelko Kacin Saša Despot
Zanimanje za cepljenje narašča vse od sobote, ko je vlada sporočila, da bo pogoj PCT obvezen za večji del javnega življenja. V večini cepilnih centrov po državi cepijo s povečano ekipo, vendar kot trdijo pristojni, imajo cepiva dovolj.

"Vztrajanje vlade pri pogoju PCT se je izplačalo, veliko ljudi se hodi cepiti," je ob obisku cepilnega centra v Celju povedal državni sekretar Jelko Kacin, ki je opazil občutno višje število zainteresiranih za cepljenje v primerjavi z avgustom, ko so cepili približno 20 tisoč oseb na teden. V tem tednu bodo po njegovih ocenah presegli 110 tisoč odmerkov. Zato so morali naročiti še dodatna cepiva.

"Kar je Slovenija zamudila v primerjavi s članicami EU, ki beležijo 70-odstotno precepljenost, lahko nadoknadimo do konca meseca, vsaj prvi odmerek," je prepričan Kacin. Za polno cepljenje bo treba počati na oktober.

Pohvalil je tudi delo cepilnih centrov in civilne zaščite. Na Notranjskem so denimo v nekaterih občinah župani in civilna zaščita z mobilnimi timi obiskali manjša naselja. "V vsakem zaselku je možno pocepiti 80 ljudi, predvsem starejših. To je generacija, ki bi sicer prišla v bolnišnice in na intenzivno nego," je poudaril. Pričakuje, da bo večina cepilnih centrov zaradi povečanega zanimanja obratovala tudi v soboto in nedeljo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • PaPajapopi 18:45 17.september 2021.

    Kaco - kompas...

  • bostjan92 08:00 17.september 2021.

    "V vsakem zaselku je možno pocepiti 80 ljudi, predvsem starejših. To je generacija, ki bi sicer prišla v bolnišnice in na intenzivno nego," je poudaril. Verjetno je gledal v kristalno kroglo... ve vse vnaprej

  • sam1 21:29 16.september 2021.

    Škoda,da poletje ni trajalo še kakšen mesec,da narodu ni bilo potrebno gledati in poslušati DR. Kacota. Dva dni od ponovne pojave,pa sokraj ne odpreš časopisa ali drugega medija,ne da bi zagledal ta pokvarjen osebek....